Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed koopt Zweedse beddenretailer Sängjätten

Beter Bed neemt de Zweedse branchegenoot Sängjätten over. Met de 25 winkels van Sängjätten zegt Beter Bed ‘een van de toonaangevende spelers op de Zweedse markt’ te worden.

Beter Bed Holding stelt in een vandaag verspreid persbericht dat zij een principeakkoord heeft bereikt inzake de overname van Sängjätten. Volgens Beter Bed is dit een toonaangevende ‘value-for-money’ retailer (lees: discounter) in boxsprings, bedden en bedtextiel. Sängjätten heeft zestien eigen winkels en negen franchisevestingen, heeft een jaaromzet van circa tien miljoen euro en telt vijftig 50 medewerkers. Volgens directievoorzitter Ton Anbeek past de overname in de Europese expansiestrategie van de beddenretailer en krijgt het bedrijf toegang tot de attractieve Zweedse en in breder perspectief de Scandinavische markt.  


Winkel van Sängjätten in het Zweedse Osterund.

Europese expansie 
Na een aantal wat kwakkelende jaren zit Beter Bed in een opgaande lijn waarbij vooral buiten Nederland groeimogelijkheden worden gevonden. Medio 2014 startte de retailer met twee pilotwinkels in Frankrijk en dat krijgt dit jaar een vervolg, zo liet financieel directeur Bart Koops onlangs weten tegenover ABM Financial News. Beter Bed verwacht dit jaar drie nieuwe winkels te openen, gevolgd door nog eens vijf tot tien in 2017. De retailer is in Frankrijk actief onder de naam Literie Concorde, dat een mix is van het concept van Matratzen Concord en de uitstraling van een Nederlandse Beter Bed-winkel.

Formules
Beter Bed Holding is in een aantal Europese landen aanwezig. In Nederland en België met de formule Beter Bed en (in Nederland) de cash&carry-formule De Beddenreus. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk wordt de markt bewerkt via de discountformule Matratzen Concord  en in Spaanse met de cash&carry-formule El Gigante del Colchón. Via de groothandel DBC (Dutch Bedding Company) International verkoopt de holding onder de naam M Line matrassen via de eigen winkels en via een internationaal dealernetwerk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten