Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed op koers met verkoop Matratzen Concord

Beter Bed hoopt dit jaar verlost te zijn van de retailketen Matratzen Concord omdat deze slecht draait. Daar staat tegenover dat Beter Bed het goed doet in de Benelux.

Beter Beter Bed Holding doet het slecht in Duitsland en goed in Nederland en Belgiƫ, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. In de Benelux werd een omzet behaald van 83, 1 miljoen euro, een stijging van 6,4 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2018 toen het kwam op een omzet van 83,1 miljoen euro. Beter Bed schrijft dit met name toe aan de verkopen van Tempur en de 'circulaire boxspring' Element.

Matrazen Concord in de verkoop
In Duitsland (plus andere Duitstalige landen) ging het naar verwachting minder goed vanwege de slechte resultaten van winkelketen Matratzen Concord. Het totale verlies van de holding (22,7 miljoen euro) was met name te wijten aan deze grote keten; zonder het verlies van Matratzen Concord zou Beter Bed een operationele winst van 0,4 miljoen euro hebben behaald. Bij Matratzen Concord daalde de omzet met 18,1 procent tot 91.9 miljoen euro, vooral veroorzaakt door het afstoten van een groot aantal winkels.

Meer online activteiten
Al eerder besloot de holding om Matratzen Concord af te stoten en de gesprekken hierover zijn gaande. Beter Bed zegt goede hoop te hebben de verkoop nog dit jaar af te ronden. De focus zal vooral liggen op de verkoop in de Benelux, de groothandelsactiviteiten via DBC en online ontwikkelingen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten