Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed stopt met Slaapgenoten en Matrassen Concord

Beter Bed trekt de stekker uit de formules Slaapgenoten en Matrassen Concord in de Benelux. Hierdoor hoopt het bedrijf de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en België beter te kunnen doorstaan.

Het gaat in totaal om circa veertig filialen die dit jaar nog de deuren zullen moeten sluiten. Hoeveel banen er bij de operatie verloren gaan, is niet duidelijk maar Beter Bed zal proberen personeel over te plaatsen naar andere winkels. ‘Maar dat zal zeker niet in alle gevallen lukken, aldus Beter Bed bestuursvoorzitter Ton Anbeek. De sluiting maakt deel uit van de langer lopende strategie om het winkelbestand in Nederland aan de crisis aan te passen. De focus zal nu gericht worden op de formules Beter Bed en BeddenReus.

Winstdaling van 43%
Het beursgenoteerde Beter Bed had ook in het laatste kwartaal van 2012 onverminderd last van de slechte economie en het lage consumentenvertrouwen. De omzet van het beddenconcern zakte in het vierde kwartaal met 10% tot 90,8 miljoen euro. Beter Bed verwacht in heel 2013 een nettowinst te hebben geboekt van 8,2 miljoen euro. De winst, die 43% lager is dan in 2012, werd gedrukt door 7,5 miljoen euro aan eenmalige lasten. In totaal sloot het bedrijf in de zes Europese landen waar het actief is vorig jaar 119 winkels. Er werden 75 nieuwe filialen geopend. De meeste winkelsluitingen (32) vonden plaats in Spanje. Het concern beheerde eind vorig jaar in totaal 1175 winkels.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten