Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed verkoopt Matratzen Concord

Beter Bed holding gaat dochterbedrijf Matratzen Concord voor vijf miljoen euro verkopen aan een investeerder uit Hong Kong. Deze steekt ook voor vijf miljoen euro in aandelen in Beter Bed.
 


Met de verkoop van Matratzen Concord ontdoet Beter Bed zich van haar kwakkelende dochter met winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Koper van de keten is Magical Honour Limited, een investeringsvehikel waar onbekende Aziatische beleggers achter schuilgaan, gezeteld in Hongkong. Met de verkoop van Matratzen Concord wil Beter Bed zich nu verder focussen op zijn corebusiness in de Benelux en Zweden en de verkoop via wholesale en online.

Investeringen
De Aziatische investeerder steekt 15 miljoen euro in Matratzen Concord om het verder te ontwikkelen. Daarnaast trekt de nieuwe eigenaar ook vijf miljoen euro uit voor aandelen in Beter Bed, waardoor het een belang van 8,9 procent in het bedrijf krijgt. De Duitse toezichthouders moeten nog toestemming geven voor de verkoop en aandeelhouders van Beter Bed moeten nog akkoord gaan met het uitgeven van nieuwe aandelen.

Toekomst
Volgens Beter Bed-topman John Kruijssen heeft Magical Honour Limited 'sterke banden met de bedding industrie' en heeft hij vertrouwen dat de nieuwe eigenaar Matratzen Concord een impuls kan geven om het bedrijf nieuw elan te geven.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten