Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed verkoopt Spaanse keten

Beter Bed verkoopt de Spaanse winkelketen El Gigante del Colchón aan branchegenoot Evolución del Descanso. Eerder sloot Beter Bed al de winkels in Frankrijk.

Per 1 november doet Beter Bed afstand van alle 42 filialen van winkelketen El Gigante del Colchón. Over de hoogte van de overname doet Beter Bed geen uitspraken. Wel zegt het bedrijf dat de verkoop een positief effect van ongeveer twee miljoen euro zal hebben op het resultaat van dit jaar.
Beter Bed trok zich eerder al terug uit Frankrijk. Vorig jaar werden de zes winkels van de keten Literie Concorde gesloten omdat er geen zicht was om op de middellange termijn de zaak rendabel te maken.

Duitse markt onder druk
Het ziet Beter Bed niet mee met haar buitenlandse activiteiten. Vooral in Duitsland, waar verreweg de grootste omzet vandaan komt, heeft de beddenketen last van tegenwind. Zo kwam Beter Bed in mei dit jaar met een tijdelijke inruilpremie van 39 euro wanneer mensen een matras kochten bij Matratzen Concord. In Nederland zijn de resultaten positief. Eind oktober komt Beter Bed met meer cijfers naar buiten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten