Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed ziet marktaandeel stijgen hoewel omzet terugloopt

De omzet van Beter Bed Holding liep in het derde kwartaal met 3,7% terug ten opzichte van dezelfde periode in 2021. De omzet van groothandelstak DBC liep zelfs terug met ruim 34%. Desondanks steeg het marktaandeel.
 


De kwartaalcijfers van Beter Bed Holding geven een gemengd beeld. De totale omzet daalde met 3,7% in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar tot 54,4 miljoen euro. De omzet van Beter Bed en de Beddenreus liep terug met 1,4%, wat volgens de retailer onder meer te wijten is aan het mooie weer. Zusterbedrijf DBC, dat levert aan de retail, hotels en vakantieparken en waaronder het merk M Line valt, zag de omzet teruglopen met 34,5%.

Bewustzijn over belang van slaap
Gedurende de coronapandemie is het belang van slapen volgens topman John Kruijssen bij mensen toegenomen en past dat goed in de door Beter Bed gelanceerde slogan Sleep better, live better. Ondanks de nu wat tegenvallende resultaten wijst hij er op dat over de laatste drie jaar een gemiddelde groei van 10% is gerealiseerd en dat de tevredenheid bij klanten is gegroeid.
Ook wordt in het kwartaalverslag gemeld dat het marktaandeel in Nederland in het eerste half jaar steeg met 9,6%. Let wel: het tegenvallende derde kwartaal is hierin niet meegenomen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten