Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed ziet omzet weer stijgen

Beter Bed lijkt de weg naar boven weer gevonden te hebben. De omzet steeg afgelopen jaar met 5,5% tot 163,7 miljoen euro. De online omzet steeg met 10,5%.

Na de verkoop van het Duitse zusterbedrijf en zorgenkindje Matratzen Concord afgelopen jaar concentreert Beter Bed zich op de verkoop in Nederland en België en dat lijkt vruchten af te werpen, zo blijkt uit de cijfers van Beter Bed Holding. Los van de verkoop van Matratzen Concord werd In het laatste kwartaal een omzet geboekt van 47,6 miljoen euro (waarvan 41,9 miljoen in de Benelux), een stijging met 5,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Brede omzetstijging
Beter Bed profiteerde naar eigen zeggen van een succesvolle reclamecampagne en uitstekende verkopen tijdens Black Friday. Naast de stijgende omzet in de kernlanden, gebeurde dat ook bij het Zweedse Sängjätten en dochter DBC waar vooral M Line goed scoorde. De jaaromzet steeg met 7,7% tot 185,6 miljoen waarvan de Benelux goed was voor 163,7 miljoen euro. De online omzet groeide met 10,5% ten opzichte van 2018.

Aantal winkels stabiel
Eind 2019 waren er 100 winkels van Beter Bed, waarvan 83 in Nederland en 17 in België. Bij de Beddenreus bleef het aantal winkels gelijk: 83. In Zweden kwam er 1 winkel van Sängjätten bij en steeg het tot totaal 161 winkels.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten