Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Decosit keert terug als vervanging van MoOD

Op 10 en 11 september vindt in Brussel Decosit plaats, beurs voor meubelstoffen en interieurtextiel. Het is de vervanger voor de beurs MoOD die onlangs werd afgeblazen. Organisator is Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie.
 


Fedustria springt in het gat dat is ontstaan nadat beursorganisator EasyFairs in mei liet weten af te zien van het organiseren van de beurs MoOD, die sinds jaar en dag in Brussel wordt gehouden. Een aantal exposanten trok aan de bel bij Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie met de vraag of die wellicht iets zou kunnen organiseren. 'Zij waren al bezig met het maken van hun collecties en zagen ineens een internationaal platform wegvallen om hun producten te tonen', zegt Kris Vermoesen, eerste aanspreekpunt voor de beurs bij Fedustria.

Decosit vertrouwde naam
Hoewel het kort dag is - de beurs wordt op 10 en 11 september gehouden - heeft Fedustria inmiddels een negental Belgische exposanten kunnen noteren voor deelname en er is ook belangstelling van buitenlandse bedrijven, aldus Vermoesen. 'Maar dat kan natuurlijk snel omslaan want Decosit heeft een goede naam.

Terug naar oorsprong
Met het gebruiken van de nam Decosit keert de beurs terug naar haar roots. In 1979 werd de eerste editie gehouden als uithangbord van de Belgische textielindustrie. Daarna groeide de beurs uit tot internationaal podium voor leveranciers van meubelstoffen. Later werd de beurs verbreed met onder meer raam- en en wandbekleding en in 2009 werd de beurs omgedoopt tot MoOD. De naamsverandering en het bredere aanbod kon niet verhinderen dat de beurs langzaam terugliep en begin 2018 verkocht beursorganisator Textirama de beurs aan Easyfairs.

Teloorgang en wederopstanding
Easyfairs organiseerde slechts een editie in september 2018 want afgelopen mei werd besloten de stekker te trekken uit MoOD en satellietbeurs Indigo. Een vervanger voor Indigo kwam onlangs van de grond in de vorm van de beurs Evolution en nu komt ook MoOD weer terug onder de 'originele' naam Decosit. Ook wat betreft de locatie keert men terug naar de basis: Brussels Expo.

Strak concept
Voor Decosit presenteert Fedustria een duidelijk concept met stands van 10 m2 tot 40m2. Ook standbouw, catering en ticketverkoop wordt door de beroepsorganisatie gedaan waardoor de prijzen aantrekkelijk worden gehouden. Hetzelfde concept wordt voor de komende jaren aangehouden, zo belooft Vermoesen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten