Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Domotex Asia/Chinafloor uitgesteld vanwege corona

De vloerenbeurs Domotex Asia/Chinafloor (25 – 27 mei) in SHanghai is uitgesteld vanwege de coronapandemie die flink rondwaart in de Chinese miljoenenstad. Een nieuwe datum voor de beurs is nog niet vastgesteld.

 


'Gezien de ernstige situatie van de covid-19 pandemie......en de verdere aanscherping van preventie en controle in Shanghai.......moet u er rekening mee houden dat de 24e Domotex Asia/Chinafloor die oorspronkelijk gepland was van 25-27 mei 2022, zal worden uitgesteld', zo laat de beursorganisatie op de website weten. En zij voegt er aan toe: 'We houden de huidige ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen de komende dagen de nieuwe data en andere details aankondigen.'

Corona teistert Shanghai
Lange tijd voerde Shanghai een voor Chinese begrippen liberaal beleid aangaande de coronapandemie, maar dat is momenteel volledig voorbij. Er zijn duizenden besmettingen geconstateerd in de havenstad en de autoriteiten hebben grote moeite om de verspreiding van het virus te beperken. Shanghai zit sinds 28 maart in een volledige lockdown en het openbare leven voor de 25 miljoen inwoners ligt vrijwel stil.

Keihard ingrijpen
China voert een zero-covid beleid in de strijd tegen het coronavirus en een enkele uitbraak leidt tot het vrijwel onmiddellijk afgrendelen van wijken of zelfs complete steden. Daarom konden in 2020 en 2021 in China beurzen worden georganiseerd in diverse steden terwijl in Europa - waar het virus overal rondging - vrijwel geen enkele grote beurs kon worden georganiseerd. Nu lijkt de situatie 180 graden gedraaid; terwijl in Europa vanwege een hoge vaccinatiegraad en directe besmettingen het grootste deel van de bevolking redelijk goed is beschermd, is dat niet het geval in China.

China versus Europa
Het gevolg is dat grote evenementen, die vaak een lange aanloop hebben, kort tevoren moeten worden geschrapt. Zo werd maart in Guangzhou de China International Furniture Fair (CIFF) een week voor de opening gecanceld . Ook de later die maand te houden beurs CIFM/Interzum werd opgeschort 'tot nader datum.'

Meer informatie: www.en.dacf.cn

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten