Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Domotex verlegt accenten

Domotex, beurs voor vloerbedekking, wil meer aandacht geven aan innovaties en trends. Per beurs komt er een speciaal thema en er wordt afgestapt van de strikte indeling per productgroep. De begindatum schuift een dag naar voren.

De jongste editie van de beurs Domotex in Hannover is nog maar net afgesloten of meteen volgt een vooruitblik op de volgende editie in 2018. Daarin verandert nogal wat. Als eerste start de beurs een dag eerder. Sinds jaar en dag was zaterdag de eerste beursdag, maar dat wordt nu de vrijdag met de maandag als afsluitende dag. Een motivatie voor deze verplaatsing wordt niet gegeven, wellicht is het een respons op de vervroeging van de Heimtextil in Frankfurt, de beurs die altijd voorafgaat aan Domotex en die sinds vorig jaar een dag naar voren is geschoven.

Meer aandacht voor trends en innovaties
De beursorganisatie wil meer aandacht geven aan trends en innovaties en wil nieuwigheden en trends op het gebied van vloerbedekking ‘spannender weergeven’. Ook krijgt de beurs per keer een specifiek thema en kunnen ‘lifestyle- en merkgerichte bedrijven’ zich in een aparte hal (hal 9) presenteren. Daar zal ook ruimte zijn voor ‘onderscheidende bedrijven’, nieuwkomers en kunstenaars om hun ideeën over het specifieke thema weer te geven. Bloggers, trendexperts en kunstenaars zullen met elkaar van gedachten (kunnen) wisselen in praatsessies.


Andere halindeling
De halindeling gaat op de schop en zal niet meer strikt zijn geordend volgens productgroepen zoals dat tot op heden het geval was. De reden hiervoor is dat veel exposanten hun assortiment hebben uitgebreid met andere producten en dat sommige productgroepen de laatste jaren sterk zijn gegroeid, zo stelt de organisatie. Zo zijn bijvoorbeeld de Belgische tapijtfabrikanten, altijd prominent aanwezig op de beurs, de laatste jaren massaal ingestapt in de enorme vraag naar pvc vloeren, een markt die sterk in beweging is en blijft groeien.

Minder bezoekers
Over de zojuist gehouden beurs geeft de organisatie geen bezoekcijfers, maar zegt dat deze ‘in lijn zijn met 2015’. In de oneven jaren wordt namelijk in München de beurs BAU gehouden, tegelijkertijd met de Domotex en daarom wordt niet vergeleken met de editie van 2016. Het niet expliciet maken van de huidige bezoekcijfers mag je interpreteren als een terugloop ten opzichte van 2015.

De komende Domotex in Hannover wordt gehouden van 12 t/m 15 januari 2018.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten