Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Domotex wil meer aandacht voor trends

Voor de komende editie van vloerbedekkingenbeurs Domotex zal meer aandacht worden geschonken aan trends. Daarbij gaat het om materialen, producten en de toepassing daarvan in verschillende ruimtes.
 


Hoewel Domotex een pure productbeurs is, zoekt de organisatie steeds meer naar een verbreding hiervan en wordt met name aangehaakt bij bepaalde trends. Dat gebeurt tijdens de komende editie (10 tot 13 januari in Hannover) in een speciaal daarvoor ingerichte hal (hal 8) onder de noemer Atmysphere, wat je vrij zou kunnen vertalen als 'op mijn plek'. Hieronder 'hangt' de beursorganisatie een zestal gebieden om bepaalde trends te duiden. Dat zijn Wellbeing, Green Living, Acoustics, Sustainability, Outdoor en Floor & More.
 


Welbevinden
Deze zes begrippen moeten de associatie opwekken dat vloerbedekking kan bijdragen aan het welbevinden en de gezondheid van mensen en verwijzen de zes geformuleerde begrippen op hun beurt naar bredere trends als duurzaamheid, 'groen leven' en aandacht voor akoestiek. Dat laatste is met name een belangrijk aspect in kantoren en daarom worden er op de beursvloer een viertal ruimtes ingericht waarbij Well being, Green Living (zie foto), Floor & More en Sustainability centraal staan.

Jong talent
In dezelfde hal krijgen ook studenten van een viertal hogescholen en een tweetal jonge ontwerpers de kans om zich te presenteren voor een groot publiek. Hierbij gaat het om experimenten met materialen en het zoeken naar bijzondere toepassingen van vloerbedekkingen waarbij duurzaamheid de verbindende factor is. Het geheel in hal 8 krijgt de naam Framing Trends, waarbij de beursorganisatie via de eerder genoemde zes trends probeert deze in te kaderen, te framen.

Trends en exposanten gescheiden
Vorig jaar stonden trendpresentaties en een aantal standhouders bij elkaar, nu is dat uit elkaar getrokken omdat deelnemers toch liever bij soortgenoten stonden dan op een plek waar het tonen van trends het belangrijkste is.

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten