Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Efwex kiest voor vloer én wand

In maart wordt de tweede editie van de European Floor & Wall Exhibition (Efwex) gehouden. De beurs richt zicht met name op (houten) vloerbedekking met daarnaast gevelbekleding.

Organisator van de beurs is FFI, de Belgische uitgever van de vakbladen FloorForum en Parket & Laminaat. Dit geeft meteen de richting aan van de beurs die sterk leunt op aanbieders van vloerbedekking en dan met name parket en laminaat. Daarnaast is er aandacht voor onder meer kurk, bamboe, linoleum, natuursteen, keramiek en natuurlijk het populaire pvc dat vrijwel altijd is gebaseerd op houtdessins. Naast vloerbedekking voor binnen en buiten (denk aan terrassen)  richt de beurs zich op de wand waarbij dan vooral wordt gedacht aan gevelbekleding. Ook toebehoren voor plaatsing, zoals egaliseermiddelen, primers, lijmen, lakken, oliën vinden een plek op de beursvloer.

Bezoekers
Exposanten zijn fabrikanten, importeurs, groothandels en distributeurs van bovengenoemde producten plus aanbieders van gereedschappen en machines. Momenteel staat de teller op ruim 80 deelnemers, met name uit Belgie. Bezoekers zijn onder meer  parketteurs, detaillisten, ontwerpers, architecten (zowel voor binnen als buiten) en houthandelaren.
De eerste editie van de beurs in 2014 trok 3600 bezoekers, waarvan 35% uit het buitenland. De beursorganisatie doet geen uitspraken over te verwachten aantallen exposanten en bezoekers, maar dat zou in beide gevallen kunnen oplopen vanwege het verschuiven van de Vakdagen Parket & Woninginrichter in Gorinchem. Deze beurs vond altijd in het voorjaar plaats, maar is dit jaar verschoven naar oktober.

Efwex wordt gehouden van 13 t/m 15 maart in Flanders Expo in Gent.
Meer informatie: www.european-floor-and-wall-exhibition.eu

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten