Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Efwex trekt weinig bezoek

De vorige week van 13 t/m 15 maart in Gent gehouden beurs Efwex trok 1964 bezoekers, ruim 45% minder dan de editie in 2014. Desondanks spreekt organisator Filip de Ridder van een ‘fantastische beurs’.

De Efwex (European Floor & Wall Exhibition) werd vorige week voor de tweede keer gehouden na de première in 2014. Toen kwamen er zo’n 3600 bezoekers naar Gent, nu 1964. Beursorganisator Filip de Ridder vindt dat cijfer tegenvallen, maar spreekt toch van een ‘fantastische beurs’. Het slechte bezoek werd volgens hem deels veroorzaakt door het fraaie weer op de openingsdag, ‘na drie weken regen’. Het goede weer van de twee dagen daarna deed mogelijke bezoekers besluiten om (buiten) aan het werk te gaan en dus niet af te reizen naar de beurs.

Terug naar fax
Vooral Belgische bezoekers lieten het afweten. Nederlanders daarentegen lieten hun gezicht wel zien. ‘Nederlanders komen graag naar België voor het eten en drinken. Ze reizen graag en stappen makkelijk in de auto. Ze willen op de hoogte blijven van ontwikkelingen',  aldus De Ridder. Hij zegt het uitnodigingsbeleid op de schop te zullen nemen en moet ‘terug naar de fax en de postzegel’. Het blijkt volgens hem dat een groot gedeelte van de doelgroep (parketteurs, winkeliers, installateurs) nauwelijks gebruik maakt van email en internet en niets doet met social media. ‘De branche loopt achter’, is zijn nuchtere constatering.

Toekomst
Organisator Filip de Ridder, in het dagelijks leven uitgever van de vakbladen Floor Forum en Floor Forum International, wil de beurs evalueren om te kijken naar de toekomst. Hij zegt inmiddels al een aanmelding binnen te hebben voor de editie van 2018.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten