Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs ETC trekt veel (consumenten)bezoekers

Vooral op de consumentendag van de voorjaarsbeurs kreeg het ETC in Culemborg veel bezoekers. Mede daardoor en vanwege de twee beursdagen voor het vakpubliek spreekt de organisatie van een succesvolle beurs.

De voorjaarseditie van de beurs (8, 9 en 10 februari) op het ETC ging voortvarend van start; vantevoren waren 2200 kaarten besteld voor de consumentendag en naar schatting zo’n 1800 consumenten brachten daadwerkelijk een bezoek aan het centrum. Op wat uitzonderingen na waren de exposanten tevreden over deze dag. Sommigen bespeurden zelfs meer enthousiasme bij de consument dan bij de professionals, degenen waarvoor de laatste twee beursdagen waren gereserveerd. Wellicht omdat de consument komt kijken en de winkelier, stylist, interieurarchitect of andere professional graag wil kopen – om daarna te kunnen verkopen.

Metamorfose
Vooral de begane grond heeft het laatste jaar een metamorfose ondergaan. Met meer exposanten werd het mogelijk om interne muren door te breken en een betere doorloop te creëren. Nieuwkomers op deze afdeling zijn onder meer Loggere Wilpower, Aangenaam XL, Tegelzone, Arie Tuinarchitectuur en Hawé Outdoor. Deze laatste twee richten zich op het exterieur in plaats van het interieur waarmee de al langer gaande verbreding van het aanbod nog duidelijker wordt. Ook nieuwkomer Contempera, een aanbieder van kunst, is hier een voorbeeld van. Door de opzet met ruime en open stands plus chique belichting krijgt deze verdieping als geheel een uitstraling waarbij het begrijpelijk is dat consumenten dit aanspreekt.

Uitstraling
Op de verdieping zijn wat mutaties geweest en ook daar is vaak behoorlijk veel werk gemaakt om de showroom een mooie uitstraling te geven. Ook hier is het aanbod iets verbreed met onder meer Orac (wand- en plafondprofielen) en Marc & Tom (verlichting), maar zijn stoffenleveranciers toch in de meerderheid. Dit leidt tot een wat meer functionele indeling en dat geeft een wat minder spectaculair beeld dan op de begane grond. Als geheel heeft het centrum echter een uitstraling waar menige beurs jaloers op zou zijn.

Positieve stemming
Discussies over het al dan niet toelaten van consumenten zijn in Culemborg reeds lang verleden tijd en gezien de hoge opkomst van deze potentiele klanten zullen (de meeste) standhouders daar blij mee zijn. Want, zo geeft ook de beursorganisatie toe, goed bezoek van consumenten betekent niet direct dat exposanten goed hebben kunnen orderen. Maar juist vanwege de belangstelling bij deze ‘eindklant’ heerste er overwegend een positieve stemming tijdens de beurs. Het is veelzeggend dat de directie van het ETC een persbericht afsluit met de datum waarop de volgende consumentendag plaatsvindt: ‘13 september 2015.’
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten