Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Hollandsch Fabrikaat gaat niet door

Het ‘meubelevenement’ Hollandsch Fabrikaat in Assen gaat niet door vanwege het te geringe aantal deelnemers. De bedoeling is om in 2017 weer aanwezig te zijn.

Dit jaar zou de achtste editie worden gehouden van Hollandsch Fabricaat, in grootte een kruising tussen een minibeurs en een gezamenlijke huisshow met als gemeenschappelijke deler dat deelnemers producenten uit Nederland moesten zijn. ‘Het oorspronkelijke idee van een aantal actieve meubelproducenten om op een andere manier een meubelevenement te organiseren, is duidelijk aangeslagen’, zo liet de organisatie in 2015 weten. Nu, een jaar later, blijkt de situatie anders en is besloten om de beurs voor dit jaar te schrappen. Het is wel de bedoeling om in 2017 weer van de partij te zijn.

Afsplitsing
Oorspronkelijk was Hollandsch Fabrikaat voorbehouden aan in Nederland producerende meubelfabrikanten die zich gezamenlijk presenteerden onder het dak van kastenproducent Interstar in Assen. Kwaliteit van de producten, Hollandse gezelligheid en een prettige locatie gingen daarbij hand in hand. Vrij spoedig werd het aanbod verbreed met onder meer bedden, meubelstoffen en karpetten, maar de schaal bleef bewust beperkt.

Hollandsch Slapen
De formule werd gekopieerd door een paar deelnemende beddenproducenten die zich ‘afscheidden’ en in 2014 een evenement organiseerden onder de naam Hollandsch Slapen, gericht op aanbieders van bedden, matrassen en bedtextiel. Dit bleek aan te slaan en werd in 2014 en 2015 tweemaal gehouden. De laatste editie was afgelopen februari, maar deze werd matig bezocht. De najaarseditie staat gepland voor september.

Jaartje overslaan
De organisatie van ‘moederbeurs’ Hollandsch Fabrikaat maakt dit jaar pas op de plaats. ‘Wij hebben gemeend een jaartje over te moeten slaan om de kwaliteit van dit event hoog te houden,’ zegt Rody Veldhuizen van Havee Meubelen, een van de deelnemers.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten