Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Interieur Kortrijk wordt verschoven naar 2021

De Biënnale Interieur Kortrijk schuift van oktober dit jaar op naar een jaar later vanwege onzekerheden rond het coronavirus. De editie daarna zal plaatsvinden in 2023.

De tweejaarlijkse beurs in Kortrijk zou in oktober plaatsvinden, maar de organisatie denkt dat de maatregelen die nu gelden in verband met het coronavirus een te grote impact hebben om een goed evenement te kunnen organiseren. 'Daarnaast heerst er onzekerheid en investeringen worden uitgesteld', zegt beursdirecteur Jo Libeers in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Volgens Libeers kwamen er na de lockdown in België begin maart geen aanmeldingen meer binnen. Daarom gaat de beurs in oktober niet door en is deze verplaatst naar 21 tot en met 25 oktober 2021.

Beursgebouw en stadscentrum
De Biënnale Interieur wordt om het jaar gehouden in beurscomplex Kortrijk Xpo en de laatste jaren wordt de stad Kortrijk daar meer en meer bij betrokken met een compleet 'designfestival'. Hoe beurs en festival er in 2021 er uit zullen zien, kan Libeer nog niet zeggen. 'Misschien gaan we het wel op een andere manier moeten tonen of doen, of de openingsuren wat meer spreiden. Aan dat proces zal nu grondig gewerkt worden. We krijgen er een jaar bij om een inhoudelijk zeer sterke Biënnale te presenteren in 2021.'

Tweejaarlijks ritme
Normaliter werd de beurs in de even jaren gehouden. Met de verplaatsing naar 2021 verschuift dat, maar blijft het tweejaarlijkse ritme gehandhaafd. Het betekent dat na volgend jaar de eerstvolgende editie in 2023 zal plaatsvinden.
De beurs trekt naast professonials (interieurinrichters, architecten, retailers etc.) ook veel consumenten. In 2018 kwamen er zo'n 50.000 bezoekers op af.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten