Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Intirio geannuleerd

Intirio, de Belgische vakbeurs voor wand-, raam-, meubel- en vloerbekleding die eind januari 2020 zou plaatsvinden in Gent, gaat niet door. Intirio zal worden opgenomen in de beurs InCoDa die in Gorinchem wordt gehouden.
 


Beursorganisator Easyfairs sprak in aanloop van Intirio met een aantal (potentiële) exposanten en laat op grond daarvan weten 'dat de Belgische markt te weinig potentieel heeft om deze beurs op korte en lange termijn als een ultimate meeting en market place succesvol te organiseren.' Intirio werd sinds jaar en dag gehouden in Gent en zal worden geïntegreerd met de beurs InCoDa (Interieur Collectie Dagen) die ieder jaar eind augustus/begin september in de Evenementenhal in Gorinchem wordt gehouden. Easyfairs is zowel eigenaar/organisator van Intirio als InCoDa.

Na 21 jaar valt het doek
Met het wegvallen van Intirio verliest België een beurs die jarenlang succesvol was, maar de laatste jaren snel afbrokkelde. Afgelopen januari werd de 21e editie gehouden, maar dat was geen succes. Zelfs het tegelijkertijd houden van de eerste editie van de 'accessoire'beurs TrendZ kon hier geen verandering in brengen, reden waarom beursorganisator Easyfairs de stekker uit beide beurzen trekt.

Inhoudelijke overlapping
Intirio wordt nu opgenomen in InCoDa. Dat is mogelijk omdat beide beurzen inhoudelijk een vrij grote overlapping hebben. Verschil is dat Intirio altijd eind januari/begin februari werd gehouden en InCoDa al jaren staat geprogrammeerd voor eind augustus/begin september.

TrendZ Belgium naar Nederland
Tegelijkertijd verandert er ook wat voor TrendZ Belgium. Deze beurs werd dus afgelopen januari voor het eerst in België gehouden, naar voorbeeld van het succesvolle TrendZ dat al jaren in Nederland stevig aan de weg timmert. Een mogelijke groei in België wordt nu direct gestopt: TrendZ wordt een beurs voor beide landen en wordt in Gorinchem gehouden. De eerstvolgende editie is van 12 tot en met 14 januari 2020.
 


Snelle integratie beurzen
Het tegelijkertijd stoppen van de twee Belgische beurzen en integreren in twee Nederlandse beurzen is opmerkelijk, maar verklaarbaar. Easyfairs is zowel organisator en eigenaar van de beurzen Intirio, InCoDa en TrendZ en is tevens eigenaar van de beurscomplexen waar de beurzen worden (en werden) gehouden. Hierboven de Evenemementenhal Gorinchem.

Mer informatie: www.gorinchem.evenementenhal.nl en www.intirio.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten