Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Intirio van start

Een groene golf rolt over de beursvloer van Intirio, zo is wel duidelijk na de eerste beursdag. Fysiek oogt de beurs goed en dat geldt ook voor de stemming. Toch vervalt de jaarlijkse cyclus en zal de volgende editie van Intirio pas in 2010 plaatsvinden.

Gisteren ging in Gent de twintigste editie van Intirio van start. Met een tamelijk divers aanbod is het al lang geen beurs meer voor louter interieurstoffen en bedtextiel zoals in de beginjaren. Met behang, harde en zachte vloeren, woonaccessoires, verlichting plus her en der wat (klein)meubelen is het aanbod redelijk breed. Wel behoorlijk compact doordat de laatste jaren nogal wat standhouders afhaakten, maar de beurs oogt prima. Na een dag is het lastig om een duidelijk oordeel uit te spreken, maar de stemming onder exposanten is positief.

Groen als trendkleur
Qua kleur is (donker)groen met afstand de meest in het oog springende kleur, gevolgd door diverse blauwen. Het segment raamdecoratie is weer volop aanwezig nadat vorig jaar de meeste aanbieders daarvan wegbleven. Voor karpetten is Intirio een goede beurs, afgaande op het aantal exposanten. Ook harde vloeren, met pvc als koploper, zijn volop aanwezig. Het aanbod bedtextiel is vooral qua oppervlakte minder door de afwezigheid van Nederlandse namen als Essenza, Beddinghouse en Van Dyck. De diverse Belgische aanbieders van bedtextiel zijn echter volop aanwezig.

Wandbekleding
Ondanks de wellicht kleine beursoppervlakte is het aanbod van stoffen groot. En fraai. Uiteraard met de trendy kleuren en motieven (inderdaad, groene bladeren), waarbij geel als runner up wordt gezien. Daarbij is ook het hogere segment aanwezig. Datzelfde geldt ook voor de bedrijven met behang  hoewel hier ook het middensegment duidelijk van zich laat spreken. Vaak is er geen sprake van behang, maar meer van wandbekleding. Denk daarbij aan schelpen, parels, zwaar textiel en complete houten panelen.

Klikkarpetjes
Karpetten zijn alom aanwezig waarbij de vintage look ('versleten' tapijt) en vlekkerige motieven er kwantitatief uitspringen. Uitzondering is Cunera dat verrast met tapijttegels, c.q. kleine karpetjes van 65 bij 65 cm (of een veelvoud daarvan) die je door middel van aluminium strips aan elkaar kunt koppelen waardoor een groter geheel ontstaat. Diverse kleuren en motieven zijn beschikbaar. Leuk detail: de karpetten zijn omkeerbaar en aan twee zijden te gebruiken.

Stijve planken
Hetzelfde is zichtbaar bij bijvoorbeeld Moduleo dat elementen van pvc aanbiedt in zeer diverse vormen waarmee je in korte tijd een vlakke vloer kunt realiseren. Naast de pvc plakstroken zijn de planken populair waarmee zwevend gelegd kan worden. Sterk in opkomst zijn de rigid planken die een hoge mate van stijfheid hebben. Nieuweling Floorify is een voorbeeld hiervan, COREtec heeft als bijzonderheid een tussenlaag van kalksteen om de stijfheid te bereiken.

Daglichtregulering
Het segment raambekleding is met onder meer grote stands van Luxaflex, B&C en Zonnelux weer aanwezig nadat zij vorig jaar verstek lieten gaan. Opmerkelijk: bij Luxaflex wordt meer en meer aandacht besteedt aan de effecten van de producten op het welzijn van de mensen door regulering van het daglicht. Product, effect daarvan en menselijk welbevinden gaan hierbij hand in hand.
Vadain, aanwezig met twee stands, introduceert het begrip social wall. Hiermee wordt een display bedoeld met hierin een groot flatscreen dat online informatie geeft over producten en activiteiten via social media. Door de online verbinding kan Vadain direct aanpassingen doen waardoor de winkelier altijd up to date informatie kan tonen.

Meubelen en accessoires
Het is lastig om in te schatten wat de waarde is van sommige aanbieders van verlichting, accessoires of meubelen, producten waarvoor bezoekers niet in de eerste plaats naar Intirio komen. Soms blijkt dat goed goed te werken. Karpettenleverancier Brinker Carpets deelt een stand met No Limits, Brinker haalt veel karpetten uit India en neemt tegelijkertijd meubelen uit dat land mee, aldus de standhouder. En werkt dat op Intirio? 'Zeker, dat werkt.'

 

Intirio wordt tweejaarlijks
De beurs is geopend tot en met woensdag 31 januari. Intirio is vorige week overgenomen door de grote beursorganisatie Easyfairs. Dat zal niet direct leiden tot grote veranderingen. Wat wel gaat veranderen, maar losstaat van de overname, is dat Intirio tweejaarlijks zal worden. In de tussenliggende jaren komt er dan waarschijnlijk een ander evenement onder een andere naam. Meer bijzonderheden daarover zullen deze week bekend worden.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten