Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Light + Building biedt breed beeld op verlichting

Naast decoratieve verlichting in alle stijlen en prijsklassen geeft de beurs Light + Building ook de laatste stand van zaken op het gebied van technische verlichting.

Van 18 t/m 23 maart wordt in Frankfurt de Light + Building gehouden, de grootste beurs op het gebied van verlichting. Van de 2.600 exposanten hebben zo'n 1.650 direct met verlichting, want een behoorlijk deel van de beurs is sterk technisch gericht, denk aan software en allerlei schakelmateriaal. Het aandeel verlichting is zeer breed en varieert van openbare verlichting tot verlichting voor kantoren, industrie, zorginstellingen  en de andere zakelijke toepassingen. Denk aan speciale verlichting voor winkels of kassen. Voor de retail gaat het het name om consumentenverlichting waarbij alle stijlen en alle prijsklassen vertegenwoordigd zullen zijn.

Minimalistische armaturen
Volgens de organisatie van de beurs blijft het decoratieve aspect van verlichting voor thuisgebruik belangrijk, maar worden armaturen minimalistischer. Het licht zelf wordt echter belangrijker, de 'body' dient daarbij dan meer als  plek waarin de techniek zit verborgen en andere fysieke elementen die noodzakelijk zijn voor de juiste verlichting. Hoewel de techniek modern is, wordt de buitenkant gedomineerd door natuurlijke materialen als hout, brons, glas en papier. Decoratieve verlichting is te vinden in de hallen 1.1, 5.1, 6.0, 6.1, 10.1 en 10.2.

Trends
In het Trend Forum worden vier trends gevisualiseerd en krijgen bezoekers in kort bestek de belangrijkste  ontwikkelingen te zien. Dagelijks zijn hier rondleidingen waarbij tekst en uitleg wordt gegeven.
De beurs kent een uitgebreid randprogramma met lezingen, seminars en workshops. Speciale aandacht is er voor licht in relatie tot veiligheid en welll-being.  Zo wordt licht meer en meer zodanig ingezet dat het de biologische klok volgt waardoor mensen zich prettiger voelen.

Meer informatie: www.light-building.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten