Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Light + Building toont combinatie van trends en techniek

Light + Building is dé beurs voor verlichting in al haar verschijningsvormen, van bedlampjes tot straatverlichting en van eenvoudige ledjes tot decoratieve kroonluchters. En vooral heel veel techniek.

De tweejaarlijkse Light + Building in Frankfurt (30 maart t/m 4 april) is een belangrijk platform voor innovaties en trends op het gebied van verlichting, of – zoals de Messe Frankfurt het noemt – de ‘toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek’. Het geeft aan dat de beurs meer is dan alleen het geven van een overzicht op het gebied van verlichting. Want verlichting, in welke vorm dan ook, is sterk in ontwikkeling. Ledverlichting is daar een belangrijke uiting en dat is zowel zichtbaar in de huiskamer, op kantoor en in openbare verlichting. En alles wat daar omheen zit.

Energie centraal thema
En dat is heel veel want zoals ledverlichting voordelig is in gebruik en een lange levensduur heeft, is het overkoepelende thema van de beurs energiezuinigheid. Daarbij gaat het niet alleen om ‘slim’ aangestuurde verlichting, maar om de koppeling van verlichting aan tijd, temperatuur en energieopwekkende gebouwen, bijvoorbeeld door middel van zonnecellen. In Duitsland is dat een groot thema vanwege de Energiewende waarbij kernenergiecentrales dichtgaan en er meer ruimte komt voor energieopwekking via zon en wind. In andere landen speelt dat wellicht een minder grote rol, maar er zal op de beurs veel aandacht zijn voor de combinatie techniek en verlichting.

Grote belangstelling
Mede vanwege de sterke ontwikkelingen en de tweejaarlijkse cyclus is Light + Building een must voor veel exposanten en bezoekers. Voor exposanten is er een wachtlijst en tijdens de laatste editie kwamen er 195.000 bezoekers naar Frankfurt. Bezoekers zijn afkomstig uit de retail, installatiebranche, industrie, architectuur en mensen die actief zijn met technologie en design. Ook bij de exposanten is de verscheidenheid enorm: het varieert van grote concerns als Philips en Siemens met een enorme verscheidenheid aan producten tot kleine bedrijven met een zeer beperkt assortiment.

Segmentering
Bezoekers uit de retail richten zich met name op de decoratieve verlichting. Deze is geconcentreerd in hal 5.1 en 6.1. Decoratieve accessoires zijn ondergebracht in hal 6.0 en architecturale verlichting en design verlichting is te vinden in de hallen 1.1, 1.2 en 5.1. Wie een overzicht wil hebben van de trends kan terecht in het Trend Forum.

Meer informatie: www.light-building.messefrankfurt.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten