Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs MoOD kiest voor Fabrics, Future en Fun

‘Stoffen’beurs MoOD (6 t/m 8 september) verhuist naar het centrum van Brussel en legt meer accent op beleving en innovatie. Andere steekwoorden zijn: inspiratie, trends en aandacht voor jonge bedrijven.


De fysieke verhuizing van Brussels Expo naar het centrum gaat gepaard met een inhoudelijke aanpassing. De organisatie zet meer in op meer ‘bezoekersbeleving’ en vernieuwing, verdeeld over zes ‘inspiratiezones’. In het onderdeel Launch Pad vindt de bezoeker startende bedrijven, innovatie wordt specifiek getoond bij een vijftal partners: Materia (nieuwe materialen), Colour Hive (trend- en kleurvoorspellingsbureau), Trendease International (trendbureau, voornamelijk  gericht op stoffen), Materio (innovatieve materialen en technologieën) en Masters of Linen  (verenigde Europese bedrijven die zich bezig houden met de productie en verwerking van linnen).Future, Fabrics en Fun
Het beursonderdeel Digital Village focust op digitaal printen voor textiel, er is een trendzone waar de trendkleuren te zien zijn en bij het nieuwe element EPIC Textile Journey kan de bezoeker een historisch overzicht zien (via verhalen) over textiel. Ook is er wederom de uitreiking van de Blue Drops, een prijs voor bijzondere producten van de standhouders, verdeeld in een aantal categorieën. Beursorganisatie Textirama vat de veranderingen samen met de woorden Future, Fabrics & Fun.
Productinhoudelijk richt MoOD zich op interieur- en woningtextiel en wandbekleding. Parallel met MoOD wordt Indigo gehouden, voorheen een aparte beurs met ontwerpers van dessins voor stoffen en wandbekleding, maar inmiddels volledig geïntegreerd in MoOD en begin vorig jaar overgenomen.Verhuizing
Voor het eerst wordt de beurs gehouden op het terrein van Tours & Taxis, een oud industrieel complex dat de laatste jaren is getransformeerd in een dynamische wijk, net buiten het centrum van Brussel. Met de verhuizing en de inhoudelijke aanpassingen hoopt de beurorganisatie de terugloop van het aantal exposanten en bezoekers te keren. Gezien het aantal aangemelde deelnemers (volgens de site momenteel 111) lijkt dat te lukken.

Meer inforamtie: www.moodbrussels.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten