Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs MoOD neemt Indigo Brussels over

De beurs Indigo Brussels Home Edition is overgenomen door grotere ‘neef’ MoOD. Hierdoor ontstaat een sterke combinatie van twee beurzen die zich richten op producenten van textiel voor meubelstoffen, behang en raamdecoratie.

De overname vloeit voort uit een strategische keuze van beide beursorganisaties. Het Belgische Textirama is eigenaar en organisator van MoOD Brussels, vakbeurs voor producenten van textiel voor meubelstoffen, behang en raamdecoratie. Indigo Brussels Home Edition is de ‘Belgische’ versie van Indigo die wordt georganiseerd door de Franse beurs- en eventorganisatie Première Vision. Op MoOD staan producenten van de stoffen, op Indigo de designers die de ontwerpen voor deze stoffen maken. Beide beurzen worden al jaren tegelijkertijd en samen onder een dak gehouden in Brussel; de een vult de ander aan. De overname van Indigo door MoOD is dan ook geen onlogische stap.

Strategische keuze
Een paar maanden geleden besloot MoOD zich sterker te richten op ‘creativiteit, innovatie, kleur- en stijladvies en toekomstgerichte inspiratie’. Tegelijkertijd nam de moedermaatschappij van Première Vision de beslissing om zich te focussen op de mode industrie. Deze moedermaatschappij is L’Association Première Vision and GL Events, een mondiale speler die beurzen en events organiseert voor de internationale mode- en textielindustrie. Het afstoten van Indigo past dus in hun strategie en mede vanwege de al jaren durende samenwerking was MoOD een logische overnamekandidaat.
De eerstkomende editie van beide beurzen is van 8 t/m 10 september in Brussel.

Meer informatie: www.moodbrussels.com en www.indigo-salon.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten