Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs MoOD zet in op historie én innovatie

Stoffenbeurs MoOD wil nadrukkelijk profileren als platform voor innovatie. Tegelijkertijd verwijst de beurs naar de rijke historie van de Belgische textielindustrie onder de naam ‘In the MoOD for Belgium’.

Stoffenbeurs MoOD, van 9 t/m 11 september in Brussel, wil zich onderscheiden als beurs met een innovatief karakter. Volgens de organisatie is MoOD ‘de eerste beurs die de bezoeker een innovatieplatform aanbood’ en dat wordt dit jaar onderstreept door de samenwerking met een vijftal partners; MateriO Belgium (materialenbibliotheek), trendbureau Global Color Research, CELC Masters of Linen (Europese organisatie die zich inzet voor promotie van linnen en hennep), trendbureau Trendease International en Parcours Textile Design September’ (samenwerkingsverband tussen beurs, brancheorganisatie, regionale overheden en de EU).

Onderscheidende producten
Naast het innovatieplatform waar allerlei nieuwe materialen te zien zullen zijn, worden tijdens de beurs zogeheten Blue Drops uitgereikt. Dat zijn prijzen voor bijzondere producten van exposanten. Zoals gewoonlijk is er ook een ‘stalenbank’ waar bezoekers op overzichtelijke wijze kennis kunnen nemen van nieuwe en onderscheidende stoffen, gemaakt uit een selectie van beursdeelnemers. De hoofdmoot van MoOD bestaat uit meubelstoffen, daarnaast ook stoffen voor wand- en raambekleding.

Mediacampagne
De beurs heeft de laatste jaren nogal last gehad van de moeizame markt waarin veel deelnemers opereren en dat gold zeker ook voor de Belgische textielindustrie. Maar de beursorganisatie bespeurt een ‘hernieuwde belangstelling voor de Belgische en Europese textielindustrie’ en is mede daardoor een mediacampagne gestart onder de naam ‘In the MoOD for Belgium’. Dit verwijst ook naar de eigen beurshistorie. In 1979 startten Belgische textielfabrikanten met de beurs onder de naam Decosit waarbij het vrijwel alleen ging om meubelstoffen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten