Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Spoga haakt in op groene en maatschappelijke trends

Luxe tuinmeubelen, barbecues in alles soorten en maten, handige gereedschappen en veel aandacht voor 'groen in de stad' waren kernpunten tijdens de begin deer maand gehouden Spoga in Keulen.
 


Hoewel de meeste mensen nog een graantje proberen mee te pikken van de nazomer is de 'groene' vakhandel al bezig met het oriënteren op het voorjaar en de zomer van 2020. Ruim 40.000 bezoekers togen naar Keulen om op de Spoga de trends en technische ontwikkelingen te zien voor komend jaar. De beursorganisatie had stevig ingezet op het thema 'City Gardening' want nu steden wereldwijd groeien wordt 'groen' een belangrijk thema.
 

Gemaakt voor buitengebruik, maar ook binnenshuis toepasbaar.


Balkon wordt stedelijke oase
Het betekent dat stedelijke bewoners weinig ruimte tot hun beschikking hebben en dat velen het hooguit moeten doen met een balkon. Daarvoor zijn talloze producten beschikbaar: compacte en inklapbare stoelen en tafels, speciale barbecues, rekken om planten en bloemen verticaal te laten groeien en een heel arsenaal aan accessoires om het balkon om te toveren tot een particuliere stadse oase.
 

Kuipfauteuils van gevlochten en weersbestendig materiaal.


Grote tafels en luxe keukens
Naast de compacte meubels voor kleinbehuisden pakten meerdere exposanten uit met tuintafels van grootformaat waar met gemak acht mensen aan kunnen plaatsnemen. Ook de mogelijkheden om buiten eten te bereiden zijn extreem: luxe keukens met apparaten waarmee je kunt bakken, braden, koken, grillen, wokken en roken alsof er in menig tuin chef koks staan om copieuze maaltijden klaar te maken. Het kunnen roken van vlees lijkt een must te worden en de modulaire buitenkeuken is in opmars.
 

Modulaire buitenkeuken voor culinaire hoogstandjes.


Diepblauw en rosé
Meubels zijn nog steeds veelal van hout, maar wel voorzien van een keurmerk om te laten zien dat er niet rigoreus ergens in de tropen is gekapt. Sommige meubels zijn qua design en zitcomfort ook binnenshuis bruikbaar en het donkere groen wat je nu veel tegenkomt in het interieur krijgt en wat lichtere tint voor buiten. Naast groen denken fabrikanten dat ook geel, diepblauw en rosé belangrijke kleuren voor 2020 gaan worden.
 

Kunststof zakken/bakken van Blooming Walls.


Extreem weer
Hoewel het klimaat verandert en hevige regenval, extreme en langdurige hitte zorgen voor onvoorspelbare zomers en daarmee voor onzekerheid bij de afzet van tuinmeubelen en aanverwante producten, was daar op de beurs geen sprake van. Mooier, luxer en groter lijken een constante. Aan de andere kant is er een tendens naar klein & compact voor mensen in de stad. Dat is een duidelijke groeimarkt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten