Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Spoga toont de tuintrends voor 2018

Meer luxe tuinmeubelen, multifunctionele buitenkeukens en vel aandacht voor het vergroenen van balkons zijn een paar belangrijke trends die te zien zullen zijn tijdens de Spoga, beurs voor het buitenleven.

Terwijl tuincentra, bouwmarkten en online shops de tuinmeubels beginnen af te prijzen, loopt de tuinbranche zich warm voor het seizoen 2017/2018. Van 3 t/m 5 september zal op de Spoga in Keulen te zien zijn wat waarschijnlijk belangrijke trends zullen worden voor het huiselijke buitenleven. Een belangrijk onderdeel van de beurs zijn tuinmeubelen. Enerzijds worden deze steeds luxer (denk aan verstelbare zitmeubelen), anderzijds speelt de industrie in op mensen die in de stad wonen en op een beperkte ruimte hun ‘groen’ kwijt kunnen. Compacte, lichte en multifunctionele meubelen zijn het gevolg.Balkon aankleden
Voor wie het balkon wil ‘aankleden’ zijn er tapijtjes, leuke lampjes (vaak gevoed door zonnecellen), handige bloembakken en barbecues met opbergruimte. Wie meer ruimte heeft kan kiezen uit een rijk scala aan barbecues en luxueuze buitenkeukens. Hierbij staat multifunctionaliteit op de voorgrond. Naast gewoon barbecueën, kun je hiermee koken, bakken, braden, wokken, stomen of op een andere manier het eten laten garen.

Groen als trendkleur
Ook de tuinmeubelen voor een ‘gewone’ tuin krijgen meer functies. Want kussens, parasols, kleden, verlichting en andere accessoires moeten wel opgeborgen kunnen worden. Groen wordt volgens de beursorganisatie de trendkleur voor komend jaar. Ook geel, roze en blauw zal veel te zien zijn, zo is de verwachting. Voorzichtig doen meubelen van gevlochten dunne kunststof draden hun intrede, vergelijkbaar met het ‘sprietmeubilair’ dat voor binnengebruik al een tijdje in de mode is.Grasmaaiers met accu
Naast de tuinmeubelen is er op de beurs ook ruimschoots aandacht voorlevend groen en onderhoud daarvan. Als schakel tussen de gewone (elektrische) grasmaaier en de robotmaaiers komen er nu handbediende maaiers met accu’s op de markt.

Meer informatie: www.spogagafa.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten