Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Spoga verschuift naar augustus

De Spoga, beurs voor buitenleven, is verplaatst naar augustus in verband met de onzekerheden rond het coronavirus. Met de fysieke beurs zal tegelijkertijd meer aandacht zijn voor het aanbieden van digitale informatie.
 


De beurs in Keulen stond gepland voor 30 mei tot 1 juni, maar is nu verschoven naar 8 t/m 10 augustus. Hoewel organisator Koelnmesse benadrukt dat in principe het organiseren van een beurs mogelijk is, zijn er met name voor de deelnemers teveel onzekerheden in verband met de coronapandemie. Ondertussen gaat de digitalisering van beurzen door en de Koelnmesse is daarin geen uitzondering. Daarom zal de Spoga en hybride vorm krijgen, dus met zowel een fysieke al digitale component.

Terug naar oude datum
Met het doorschuiven naar september is de Spoga min of meer weer terug bij de traditionele data waarop de beurs altijd werd gehouden, namelijk eind augustus/begin september. In de nazomer van 2020 ging het in Duitsland (en veel andere Europese landen) 'beter' met de verspreiding van het coronavirus en werden er mondjesmaat beurzen gehouden en leek de Spoga leek doorgang te kunnen vinden. Toen dat niet toch mogelijk bleek, greep de beursorganisatie dit aan om het evenement een paar maanden naar voren te halen en dat werd dus eind mei.

Communicatie
Lange tijd werd er in de communicatie op gehamerd dat de 'wereldbeurs voor lifestyle in de tuin' toch vooral gericht was op Europa en – er van uitgaande dat het in Europa goed ging met het de kop indrukken van het virus – het daarom mogelijk zou zijn om met de Spoga de eerste grote beurs van 2021 te kunnen organiseren. De werkelijkheid blijkt weerbarstiger.

Meer informatie: www.spogagafa.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten