Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Tendence gooit het roer om

Gisteren sloot de consumentengoederenbeurs Tendence in Frankfurt. Vanaf volgend jaar verschuift de beurs twee maanden naar voren. Een noodzakelijke beweging om het dalend aantal bezoekers en exposanten tegen te gaan.Officiële cijfers zijn er nog niet en die zullen niet bevredigend zijn. De van 27 tot en met 30 augustus gehouden beurs was relatief rustig, wellicht ook als gevolg van de extreem hoge temperaturen in Frankfurt en ver daarbuiten. Dat wil niet zeggen dat standhouders ontevreden waren, er werd gewoon georderd zoals altijd. Maar de teneur was duidelijk: de beurs is nog verder gekrompen, er komen nog minder bezoekers en het is goed dat er verandering komt.Beursdata veranderen
De grootste verandering is de verschuiving naar eind juni 2017. Hierdoor kunnen (vooral grote) inkopers eerder bestellen en dat geldt dan vooral voor voorjaarsproducten voor het daarna volgende jaar. Met het vervroegen van het tijdstip is Tendence de eerste in rij ten opzichte van concurrerende (Duitse) beurzen terwijl het nu altijd achteraan hobbelde. De beursorganisatie wil groeien in bestaande segmenten en bestaande productgroepen en ook nieuwe productgroepen en nieuwe exposanten aantrekken. Zo wordt gedacht aan meer ‘outdoor living’.Dorpsplein
Dit jaar was er in een hal een soort dorpsplein gecreëerd (The Village) waar rondom zich een twaalftal exposanten had gegroepeerd. Zij zorgden voor (gratis) hapjes en drankjes en daar werd door bezoekers dankbaar gebruik van gemaakt. De beursorganisatie denkt erover om dit soort initiatieven uit te breiden.

Sneeuw blijft wit
En verder? Verder toonde de beurs als vanouds een enorm scala aan (woon)accessoires, gadgets, sieraden en talloze cadeau artikelen. Een geruststelling: kerstballen blijven in alle kleuren verkrijgbaar, kerstbomen kunnen diverse kleuren hebben en gemaakt zijn van verschillende materialen, maar de sneeuw blijft wit.

Update: volgens Messe Frankfurt trok Tendence 24.000 bezoekers, ruim 12% minder dan vorig jaar. Het aantal exposanten zakte navenant van 1.100 in 2015 naar 950 nu.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten