Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Trendz introduceert 'digitale draagtas’ voor bezoekers

Met ingang van de beurs Trendz in januari 2020 introduceert organisator Easyfairs een 'digitale draagtas' voor bezoekers. Dat is een badge waarmee bezoekers stands kunnen scannen om zo aan te geven dat zij (later) informatie van de exposant willen ontvangen.
 


De digitale draagtas is feitelijk een kartonnen badge met een chip die bezoekers bij registratie aan de beursingang ontvangen. Met deze badge kunnen zij stands scannen omdat iedere exposant een 'reader' heeft die direct kan communiceren met de houder van zo'n badge. Zo kan de bezoeker aangeven geïnteresseerd te zijn om informatie te ontvangen die later (dezelfde dag) digitaal wordt verstuurd. Sjouwen met folders of ander materiaal is dan niet meer nodig.

Introductie tijdens Trendz
De komende editie van Trendz (12 tot en met 14 januari in Gorinchem) krijgt de primeur van de nieuwe technologie, andere beurzen in 2020 zullen volgen. In principe heeft iedere exposant een badgereader en deelnemers met een grote stand kunnen er voor kiezen om meerdere readers te gebruiken. Ook is het mogelijk om een collectie of product te voorzien van zo'n badgelezer waardoor bezoekers specifiek hierover informatie gestuurd kan worden. 'Het kan ook de andere kant op werken', zegt Fernande Brand, marketing coördinator Trendz. 'Na een gesprek kan een exposant een bezoeker vragen even zijn badge te scannen zodat deze later geïnformeerd kan worden. Het uitwisselen van kaartjes of handmatig opschrijven van gegevens is dan niet nodig.'

Informatie verzamelen
De introductie van de nieuwe technologie zal gebeuren tijdens Trendz, maar Easyfairs heeft in andere landen al ervaring opgedaan met het systeem. Dit zal worden gekoppeld aan andere gegevens. Via de traditionele manier van registratie was al informatie van bezoekers bekend, maar nu zal ook gevraagd worden naar bijvoorbeeld de interesse in productgroepen en in welk segment zij opereren. Al deze gegevens en de informatie die via het scannen van badges wordt gekregen, kan nieuwe en mogelijk interessante informatie opleveren.

Meer informatie: www.trendz-voorjaar.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten