Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Trendz trekt goed kwalitatief bezoek

Volgens de organisatie van 'accessoirebeurs' Trendz is de kwaliteit van de bezoekers 'enorm toegenomen'. Op de beurs werd werd een zogeheten smart badge geïntroduceerd wat uitwisseling van gegevens tussen exposant en bezoeker vergemakkelijkt.
 


Trendz werd van 12 tot en met 14 januari in Gorinchem gehouden en trok volgens de organisatie 'duizenden retailers'. De beurs trekt een pluriform publiek en dit keer werd er speciale aandacht besteed bloemisten. Daartoe werd een 'Kwekersplein' ingericht waar bezoekers informatie konden krijgen over bloemen en planten, gegeven door telers. Dit concept wordt bij de volgende editie van de beurs voortgezet.

Toegangspas met chip
Tijdens de beurs werd een smart badge geïntroduceerd, een toegangspas met een chip. Door de pas voor een kaartlezer te houden – aanwezig op iedere stand – krijgt de standhouder informatie over de bezoeker die hiermee kan aangeven geïnteresseerd te zijn in het bedrijf of bepaalde producten. Kaartjes uitwisselen of handmatig gegevens opschrijven is daar daardoor overbodig. Hoewel het voor veel bezoekers wennen was, hebben een aantal van de bezoekers gebruik gemaakt van deze vorm van elektronische uitwisseling van gegevens, zo zegt Mascha de Bruin, Event Manager van de beurs.

Dataverzameling
Beursorganisator Easyfairs wil de smart badge, door hen 'digitale draagtas' genoemd, koppelen aan gegevens die zij al hebben verkregen bij registratie van bezoekers. Zo willen zij data gebruiken om beter inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers; wat zijn hun interesses, welke sectoren vallen hierbij op, van welke standhouders of producten willen zij meer weten, etc.
De najaarseditie van Trendz zal plaatsvinden van 23 tot en met 25 augustus.

Meer informatie: www.trendzvakbeurzen.nl


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten