Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurskoers webwinkel Home24 zakt langzaam in

De beurskoers van de webwinkel Home24 is de afgelopen maanden sterk gedaald. Hoewel de omzet blijft stijgen, geldt dat ook voor het verlies. Grootaandeelhouder Rocket Internet dumpt de aandelen.

Webwinkel Home24 kreeg in juni 2018 een beursnotering tegen een introductiekoers voor 23 euro per aandeel. Meteen na de beursintroductie schoot de koers omhoog naar 31 euro, maar daarna ging het bergafwaarts. Momenteel, 6 februari 2019, staat de koers op 8,20 euro en grootaandeelhouder Rocket Internet reduceert haar belang van 46,74% naar 25,16%.

Groeitempo vertraagt
Home24 werd in 2009 in Berlijn opgericht en kent sindsdien een gestage groei. Hoewel afgelopen jaar ook hier de omzet terugliep vanwege de lange en hete zomer, groeide de omzet in het derde kwartaal met dubbele cijfers. Maar minder dan verwacht en tegelijkertijd liepen de verliezen op. Voor heel 2018 was de prognose gesteld op 30% groei, maar dat werd na het derde kwartaal bijgesteld tot 20%. Uiteindelijk is de verwachting dat de omzet over het hele jaar zal uitkomen op 312 tot 315 miljoen euro en niet de beoogde omzet van 315 tot 323 miljoen euro. Er zijn nog geen definitieve cijfers, maar naar verwachting zullen de verliezen oplopen en zal de webwinkel tien jaar na de oprichting nog stevig in de rode cijfers zitten.

Grootaandeelhouder verkoopt aandelen
Grootaandeelhouder Rocket Internet mocht zes maanden na de beursintroductie in juni 2018 geen aandelen verkopen en heeft na deze verplichte 'rustperiode', ondanks de sterke koersdaling, het grootste deel van haar aandelenpakket verkocht. Volgende week zullen meer cijfers bekend worden gemaakt.
Home24, inmiddels uitgegroeid tot e-commerce platyform, verkoopt meubels, bedden en matrassen, verlichting en woonaccessoires en is actief in zeven Europese landen, waaronder Nederland en BelgiĆ«. Onder de naam Mobly is het ook werkzaam in BraziliĆ«. Het assortiment omvat ruim 100.000 artikelen (in Nederland 85.000) van meer dan 500 fabrikanten.

Westwing
Naast Home24 is Rocket Internet als start-up versneller en investeerder ook aandeelhouder van webwinkel Westwing die wat exclusiever is als Home24. Westwing kreeg afgelopen oktober een beursnotering en ook daar zakte vrij snel na de introductie (26 euro per aandeel) de koers naar 12 euro medio januari. Inmiddels is er weer een beweging naar boven en is de koers gestegen naar bijna 18 euro. Westwing schijnt wel enige winst te maken.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten