Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurzen afgelast, uitgesteld en verplaatst

Esprit Meuble Paris, de R+T in Stuttgart en Bau in München gaan niet door. Ze zijn doorgeschoven naar een latere datum of worden gehouden in een hybride vorm waarbij en fysieke en virtuele presentatie hand in hand gaan.
 


Nu het coronavirus zich blijft verspreiden moeten beursorganisatoren knopen doorhakken en dat betekent veelal dat geplande evenementen moeten worden afgelast. Exposanten haken bij voorbaat af, het aantal te verwachten bezoekers is onzeker, reeds nu of mogelijke te verwachten stringente reismogelijkheden en al dan niet verplichting tot quarantaine spelen hierin een rol. Met als gevolg een streep door de geplande activiteiten.

Hybride beurs
De driejaarlijkse R+T in Stuttgart (zonwering, rolluiken en garagedeuren) werd al eerder gecanceld en verplaatst naar februari 2022, maar deelnemers kunnen tijdens de oorspronkelijke beursperiode ( 22 tot 25 februari 2021) deelnemen aan een digitaal evenement. Naast het presenteren van de eigen producten of diensten zijn onder meer mogelijkheden tot online streamen en chatten.
Een soortgelijke concept biedt Bau in München tijdens de oorspronkelijke datum: 13-15 januari 2021. De eerstvolgende 'normale' editie staat op de agenda voor begin 2023 want de beurs wordt om het jaar gehouden.

Geen Dutch Design Week
Voor dit jaar is de Esprit Meuble in Parijs geschrapt. De meubelbeurs zou van 5 t/m 8 december plaatsvinden, maar recentelijk is besloten dat niet te doen. Voor zover bekend komt er ook geen 'digitale versie'. Wel staat de datum voor volgend jaar vast; 20 t/m 23 november.
Ook de Dutch Design Week gaat dit jaar niet door. Eerder was al besloten om geen grote fysieke ruimtes voor het publiek open te stellen, maar alleen (kleinere) studio's en werkplaatsen. Ook dit is nu verboden door de burgemeester van Eindhoven. Wel is er een digitaal platform met veel informatie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten