Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurzen MoOD en Indigo geannuleerd

De beurzen MoOD en Indigo, die van 10 tot en met 12 september zouden worden gehouden, gaan niet door. Een gestaag krimpende markt en te weinig commitment bij belangrijke spelers zijn volgens de organisatie de belangrijkste oorzaken.

Organisator Easyfairs laat op de website van beide beurzen weten dat er te weinig draagvlak was om de beurzen te organiseren voor de korte en de lange termijn. Dit laatste impliceert dat de beurzen niet alleen dit jaar geen doorgang zullen vinden, maar dat je er van uit kunt gaan dat het definitief voorbij is.

Verbreding aanbod mislukt
In april liet beursorganisator Easyfairs weten het concept van de beurs aangepast en uitgebreid te hebben. Textielbeurs MoOD zou niet alleen onderdak bieden voor aanbieders van meubelstoffen, raam- en wandbekleding,maar ook leveranciers van bed- en badtextiel, tapijt en tafellinnen waren welkom. Deze uitbreiding van het aanbod was blijkbaar niet genoeg om de beurs te redden en daarom is besloten des stekker er definitief uit te trekken. Dat geldt zowel voor MoOD als voor satellietbeurs Indigo waar designers hun ontwerpen konden presenteren.

Lange historie
MoOD startte veertig jaar geleden als beurs onder de naam Decosit en was opgezet te rpromotoe van de Belgische textiel- en keldingsector. In de jaren daarna groeide het uit tot een internationale beurs vor meubelstoffen. In 2014 werd de beurs omgedoopt tot MoOD omdat het aanbod van meubelstoffen inmiddels was verruimd met raam- en wandbekleding. Tegelijkertijd verloor de beurs haar aantrekkingskracht en de afgelopen jaren werd dat sterker. Begin 2018 werd de beurs verkocht aan beurs- en evenmentenorganisator Easyfairs die MoOD en Indigo voor het eerst organiseerde. Dat bleek tevens de laatste keer.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten