Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurzen worden uitgesteld, doorgeschoven en afgesteld

Beursorganisaties moeten inmiddels ook evenementen voor mei en juni afgelasten vanwege het coronavirus. Tendence in Frankfurt is volledig gecanceld en de vraag is of de reeds doorgeschoven Salone del Mobile in Milaan kan doorgaan.
 


De beurs Tendence was oorspronkelijk gepland voor 27 t/m 30 juni, maar gaat niet door en wordt doorgeschoven naar 2021. De beurs Nordstil in Hamburg, een vergelijkbare beurs en ook georganiseerd door Messe Frankfurt, neemt een deel van Tendence over en staat op de agenda voor 25 t/m 27 juli. Beide 'woonaccesoirebeurzen' richten zich op producten voor najaar 2020 en voorjaar 2012.

Mogelijk geen meubelbeurs in Milaan
De evenementenbranche was een van de eerste die reageerde op de uitbraak van het coronavirus dat eind december opdook in China. De eerste grote internationale beurs die werd afgelast en werd doorgeschoven was Light & Building in Frankfurt. Op 24 februari werd deze van maart verschoven naar eind september. Een dag later werd de Salone del Mobile in Milaan verplaatst van april naar juni, maar de vraag is of deze belangrijke beurs nog doorgaat, zeker gezien het feit dat Italië zeer zwaar getroffen is door het coronavirus en dan met name de regio rond Milaan. De kleine stoffenbeurs Proposte, oorspronkelijk gepland net achter de meubelbeurs in Milaan, staat inmiddels op de agenda voor september.

September overvol
Door al die verschuivingen is de beursagenda voor september overvol geraakt en de organisator van interieurstoffenbeurs Decosit in Brussel besloot daarom het evenement juist iets naar voren te halen en prikte begin deze maand 9 en 10 juni als beursdata. Door de recente ontwikkelingen – als gevolg van de verspreiding van het virus is er inmiddels sprake van een heuse crisis – lijkt ook de nieuwe datum in het gedrang te komen.

Schuiven en schrappen
In eigen land is Material District verplaatst van maart naar juni. De organisatie van Design District pakte het rigoureus aan. De oorspronkelijke datum van begin juni aanstaande is geschrapt en de driedaagse beurs staat nu gepland voor juni 2021.

NB: Gezien de onzekere situatie als gevolg van de coronacrisis worden beursdata aangepast. Raadpleeg voor de laatste updates de Agenda en kijk op de sites van de diverse beurzen.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten