Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Biƫnnale Interieur: design voor professional en consument

De Biënnale in Kortijk toont vrijwel alle producten die nodig zijn om het huis in te richten. Een hoog niveau, sterk gericht op design en een uitgebreid randprogramma completeren de beurs.Belangrijkste verandering van de beurs is de sterke inkorting van de duur; in plaats van acht nog maar vijf dagen. Gebleven is het hoge niveau en het brede spectrum dat de beurs bestrijkt. Bezoekers zijn zowel (interieur)professionals als consumenten hoewel de beursorganisatie zich langzaamaan meer en meer op de eerste groep wil richten.


Bed Nest van Magnitude, ontwerp Alain Berteau.

Totaalinrichting
De bezoeker vindt er meubels, badkamers, keukens, verlichting, vloeren, ramen en deuren, audio, totaalinrichting, materialen en textiel. Naast bekende bedrijven en designers is er veel aandacht voor jonge designers. Zo is er het platform The Floor is Yours  waarbij veelbelovende ontwerpers, nieuwe studio's en onderwijsinstellingen zich presenteren.Product én presentatie
Design is de kapstok waaraan vrijwel alles wordt opgehangen en naast het tonen van de producten is de show er omheen voor een deel van de 250 deelnemers belangrijk; zij besteden veel aandacht aan de inrichting van de stand. Imagebuiding is integraal onderdeel van de beurs die zowel voor professionals als consumenten toegankelijk is. Lekker (en luxe) eten en drinken hoort daarbij.
De beurs wordt gecompleteerd met talloze lezingen, workshops en presentaties.

Internationaal aanbod
Biënnale Interieur heeft een internationaal karakter en trekt deelnemers vanuit de hele wereld met het accent op Europa. De bijdrage uit Nederland is bescheiden; slechts zes bedrijven zijn aanwezig. Er is relatief veel aanbod uit Scandinavische landen, net als uit Spanje en Oostenrijk. Het merendeel van de deelnemers komt uit België en zij gebruiken de beurs nadrukkelijk als platform om zich tegelijkertijd aan zowel het vakpubliek als de eindconsument te presenteren.
Foto: verlichting SCMP Office Design.

Festival in centrum
De beurs wordt gehouden in het beurscomplex Xpo buiten de stad en in het centrum van Kortrijk wordt volop ingehaakt met een festival dat zich uitstrekt over de gehele stad. Culturele en commerciële activiteiten gaan hier hand in hand.
De Biënnale Interieur wordt gehouden van 18 tot en met 22 oktober.

Meer informatie: www.interieur.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten