Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bijna 4% omzetgroei voor detailhandel in oktober

De omzet van de detailhandel groeide in oktober met 3,9% ten opzichte van oktober 2018. Winkels in meubels en woninginrichting en doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, noteerden de sterkste omzetgroei.
 


Oktober was een goede maand voor de detailhandel, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Zowel in de food- als in de non-foodsector groeide de omzet en de gemiddelde omzetgroei was 3,9% in vergelijking met oktober vorig jaar. Winkels in meubels en woninginrichting lieten met 8% de grootste omzetstijging gezien, gevolgd door winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren met 5,8%. Zelfs winkels in consumentenelektronica en witgoed, die al jarenlang te maken hebben met slechte verkoopcijfers, hadden een omzetstijging van 4,7%.

Online omzet bijna 12% hoger
De online omzet in de retail was in oktober gemiddeld 11,7% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Pure webwinkels behaalden 7,4% meer omzet. Winkels die naast een fysieke vestiging ook via internet verkopen, krikten het gemiddelde aanmerkelijk omhoog omdat zij 8,2% meer omzet wisten te realiseren.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten