Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bijna alle Duitsers willen meubels kopen

Volgens onderzoek van CreditPlus Bank wil 95% van de Duitsers de komende twaalf maanden meubels kopen. De helft wil daar minstens 600 euro aan uitgeven.

CreditPlus Bank ondervroeg 1.007 mensen met als centraal thema Wohnen und Leben 2015 en concludeert uit de antwoorden dat vrijwel alle Duitsers hunkeren naar nieuwe spullen voor hun interieur. Volgens de bank wil 95% van de ondervraagden de komende twaalf maanden investeren in hun interieur. 51% wil minstens 500 euro uitgeven, een derde meer dan 1000 euro, 8% 2500 euro of meer en 5% helemaal niets. Voor een derde staan meubels voor de woonkamer op nummer 1 als meest gewenst, gevolgd door slaapkamer (18%) en keuken (10%). Een bed, met name een boxspring of een goede matras, staat hoog op de lijst. Ook een keuken wordt sterk gewenst (13%).

Ideeën opdoen
Om ideeën op te doen gaat 42% naar een meubelzaak in de buurt, 29% oriënteert zich op internet en 27% gaat snuffelen in woonbladen. Een kwart steekt ook zijn licht op bij vrienden en bekenden. Tien procent van de Duitsers kijkt op vakantie om zich heen voor inspiratie en 7% kijkt geïnteresseerd rond in hotels en restaurants. Een vijfde van de onderzochten interesseert zich totaal niet voor meubels en koopt interieurproducten alleen maar vanwege de functionaliteit.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten