Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bijzonder bed Birkenstock

De Duitse fabrikant Birkenstock maakt niet alleen sandalen, maar sinds 2017 ook bedden. Model Zürich is volledig van hout gemaakt, inclusief het bijzondere hoofdbord.
 Het meest opvallende aan het bed is de opvallende structuur van het hoofdbord dat is opgebouwd uit eiken balkjes. Hoewel het een open structuur heeft, geeft het door de afbuiging naar binnen volgens de fabrikant toch een 'veilig' en comfortabel gevoel. De plateaus die dienen als 'nachtkastje' zijn in de hoogte verstelbaar door ze simpelweg op een bepaalde hoogte tussen de balken te schuiven. Het hout (eiken) is afgewerkt met olie.

Kinderbed
Tegelijkertijd met het bed ontwikkelde Birkenstock een bijpassend kinderbed in dezelfde stijl dat tegen het grotemensenbed kan worden geschoven. Door het geringe formaat komt het coconachtige idee hier nog sterker tot uitdrukking. Ook hier is de hoogte – van de bodem in dit geval – verstelbaar door deze tussen de houten balkjes te schuiven. Wordt het kind groter en moet het een ander bed hebben? Het kleine bedje kan worden omgetoverd in een stoel voor volwassen. Beide modellen worden officieel geïntroduceerd tijdens meubelbeurs IMM iin Keulen, aanstaande januari.

Meer dan sandalen
Birkenstock is een oud bedrijf waarvan de wortels teruggaan tot 1774. Birkenstock is primair producent van sandalen, maar produceert ook dichte schoenen, werkschoenen, leren tassen en riemen. De laatste jaren gebruikt het bedrijf haar naam om ook andere producten te vermarkten. Zo introduceerde Birkenstock in 2017 een eigen lijn bedden en bijpassende matrassen (latex met stukjes kurk) die in licentie worden geproduceerd door de Oostenrijkse meubel- en beddenfabrikant ADA.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten