Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bijzondere relaxfauteuil Indera

Met de Cloud introduceert de Belgische fabrikant Indera een opvallende relaxfauteuil. Vooral de gebogen armleuningen en de smalle poten zijn onconventioneel.

Vroeger waren relaxfauteuils plompe bakken voor (behoeftige) ouderen, maar de laatste jaren zijn de modellen slanker en eigentijdser geworden. Tegelijkertijd wordt geprobeerd het product aan te prijzen voor jongere doelgroepen. Maar hoe de uitvoering ook is, altijd is het oermodel nog steeds zichtbaar. Met Cloud van Indera is dat absoluut niet het geval  en de stoel ziet er totaal niet uit als een herkenbare relaxfauteuil.

Gebogen leuningen
Meest opvallend is het eikenhouten frame waarbij de armleuningen zijn gebogen. De diverse functies (verstelbare hoofd- en rugsteun, uitklapbare voetensteun) zijn bedienbaar via knoppen aan de zijkant, direct onder handbereik. Naast handbediening is ook elektrische bediening mogelijk. Desgewenst kan dat via een app op de mobiele telefoon. Voor de voeding is er een batterij en uiteraard het stopcontact. Voor de stoffering kan de kant kiezen uit diverse stof- en leersoorten.

Prototype
Het ontwerp van de Cloud is van de Belgische architect Bart Lens en werd geïntroduceerd tijdens de onlangs gehouden beurs Biënnale Interieur in Kortrijk. Momenteel wordt het model geshowd op de kantoormeubelbeurs Orgatec in Keulen.
Het is een prototype en naar verwachting komt de Cloud in voorjaar 2017 op de markt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten