Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Blokker Holding reorganiseert: Leen Bakker in de etalage

Blokker Holding verkoopt alle formules en concentreert alleen nog op het merk Blokker. Zo gaat onder meer Leen Bakker in de verkoop.Blokker Holding ontmantelt het concern en gaat zich volledig richten op het merk Blokker. Alle andere winketens (Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker) worden verkocht. Bij Leen Bakker gaat het om 170 eigen winkels en 8 franchisezaken met totaal 2.360 arbeidsplaatsen. De e-commercepoot Nextail blijft bestaan terwijl Marskramer doorgaat als franchiseformule. De plannen werden gisteren bekendgemaakt door Blokker.

Al jaren verliesgevend
Het gaat al langere tijd niet goed met het retailconcern. In 2015 werd een verlies genoteerd en eind volgende maand worden de cijfers bekend gemaakt over 2016 en die zullen rood gekleurd zijn, zo heeft Blokker al aangegeven. Komend jaar worden zo’n 100 Blokker winkels gesloten en de resterende 400 worden omgebouwd tot De Nieuwste Blokker.

Verkoop formules
Hoe het afstoten van de te koop staande formules zal gaan is nog niet duidelijk maar bestuursvoorzitter Casper Meijer is daarover positief gestemd. 'Wij zijn ervan overtuigd dat onze andere winkelformules met een nieuwe eigenaar een goede toekomst hebben', zo zegt hij in een persverklaring.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten