Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Blokker wil Leen Bakker verkopen aan investeringsmaatschappij

Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management, zo meldt het FD vandaag. Gilde is ook eigenaar van Kwantum.De mogelijke verkoop komt een paar dagen nadat afgelopen dinsdag Blokker Holding bekend maakte alle ketens te willen verkopen, exclusief de Blokker winkels. Dat zo snel er een overnamepartner zou zijn gevonden voor Leen Bakker doet vermoeden dat Blokker al langer in gesprek was met GEM, zo stelt het FD. Leen Bakker wordt door diverse deskundigen gezien als de ‘’beste’ formule van Blokker Holding qua rendement. De laatste jaren is het assortiment aangepast, kreeg de formule een restyling en werd de online verkoop met succes aangepakt.

Synergie
Gilde Equity Management is sinds 2015 eigenaar van Kwantum. Zowel Leen Bakker als Kwantum opereren in hetzelfde (prijs)segment en naar verwachting zal de nieuwe eigenaar synergievoordelen willen behalen, bijvoorbeeld door bundeling van inkoop. Leen Bakker telt 170 eigen winkels en 8 op franchisebasis, verspreid over de de Benelux en de Antillen. Kwantum heeft 100 vestigingen in Nederland en 11 in België.
Gilde heeft onder meer belangen in HG International (producent van onderhoud- en reinigingsmiddelen), Leapp (aanbieder van refurbished Apple producten online en offline) en koekfabrikant Peijnenburg.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten