Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Boerenprotest leidt tot behang met stoere trekker

Behangleverancier Behangexpresse introduceert een kindercollectie met onder meer kiepwagens, draglines en een hele grote dikke vette tractor. Met dank aan het boerenprotest in Den Haag.
 


Het is nog maar dik twee maanden geleden dat boeren met hun tractoren het Malieveld in Den Haag opreden en nu is er al behang verkrijgbaar met een stoere trekker. De Nederlandse leverancier Behangexpresse introduceert op de beurs Heimtextil in Frankfurt (vandaag is de laatste dag) de collectie Kate & Andy met onder meer tractoren en draglines.

Machtige trekker
Inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen of politieke situaties is niet iets wat je associeert met een leverancier van behang, maar in dit geval is het realiteit. Ontwerpbureau INGK keek wat er gebeurde toen afgelopen oktober boze boeren met hun trekkers vanuit het hele land massaal naar Den Haag optrokken en maakte razendsnel een ontwerp dat moest passen in een kindercollectie van Behangexpresse. Het resultaat is een machtige trekker die ongetwijfeld binnenkort op menige jongerslkamer te vinden zal zijn, hoewel een stoere meid hier natuurlijk ook voor kan kiezen.

Geen vette kleistrepen
In het oorspronkelijke ontwerp zaten er nog wat vette strepen bij want het Mailieveld is geen geasfalteerd parkeerterrein en een paar stevige sporen zouden het waarheidsgehalte doen toenemen. Dat vond de leverancier geen goed idee, het moest toch een beetje clean blijven want Nederlanders kunnen die associatie boeren-protest-Malieveld direct maken, maar in het buitenland is dat niet het geval. Daarom heet de collectie Kate & Andy en niet Kees & Anneke.
 


Draken en draglines
Naast een grote, stoere trekker zit er in de collectie ook behang met heel veel kleine trekkertjes, een brandweerwagen en een dragline . (Ook de bouwers togen naar het Malieveld). Verder omvat de collectie onder meer gewone auto's, wilde dieren, draken, een vliegtuig, een alpaca en (kite)surfers.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten