Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bouwbedrijf levert woonklare woningen

Bouwbedrijf en projectontwikkelaar Van Wijnen bouwt in Hellevoetsluis een aantal woningen die woonklaar worden opgeleverd; naast keuken en badkamer kun je ook meteen de vloer laten leggen en de wandafwerking laten doen.

Projectontwikkelaar/bouwbedrijf Van Wijnen speelt in op het gegeven dat mensen snel een woning willen betrekken zonder hiervoor allerlei winkels af te hoeven voor de inrichting. Nieuwe bewoners kunnen hun huis casco laten opleveren, maar ook direct woonklaar. De bouwer heeft voor het project Nieuwe Vesting een samenwerking afgesloten met Bruynzeel (keukens), Mosa (betegeling) en woonwinkel Roobol verzorgt de vloerbedekking en de plinten. Online kunnen kopers een soort testje doen waaruit een interieurstijl rolt en een digitaal moodboard. Daarmee corresponderen bepaalde producten die zij in de showroom van Van Wijnen kunnen bekijken.

Stylistes creëren woonstijlen
In het voortraject van het bouwtraject hield Van Wijnen een paar ‘woonworkshops’ met potentiële kopers om mee te denken over woningtypes, omvang, indeling, bouwstijl en afwerking. De input van deze sessies is door de ontwikkelaar en architect vertaald in een plan met uitgebreide keuzemogelijkheden. Vervolgens ontwikkelden twee stylistes een vijftal woonstijlen en werden daarbij passende producten gezocht zodat een ‘totaalpakket’ ontstaat. Met de zelf digitaal gecreëerde woonstijl kunnen kopers met hulp van een adviseur van de bouwer de producten bekijken waarna deze kunnen worden geïnstalleerd.

 

 

 

 

Potentiële kopers tijdens een open dag met rechts moodboards van vijf mogelijke woonstijlen.

Geen tijd, geen zin, geen inzicht
Op de site worden mogelijke kopers lekker gemaakt met mooie plaatjes van een complete inrichting in verschillende stijlen, compleet met meubels en accessouires. Zover gaat de projectontwikkelaar (nog?) niet. ‘Dat moeten zij zelf doen’, zegt Mieke van de Weerd, woordvoerder bij Van Wijnen. Met het bieden van een totaalpakket speelt de ontwikkelaar in op een maatschappelijk ontwikkeling. Van de Weerd: ‘Mensen hebben geen tijd om van alles uit te zoeken of geen inzicht om een vloer af te werken. Wij krijgen steeds meer vragen over het woonklaar opleveren.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten