Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bouwmarkt Karwei kiest voor meer sfeer

Karwei opent vandaag in Uden een vestiging waarbij zij zich nog duidelijker profileert als decoratieve bouwmarkt. Er komt extra aandacht voor verlichting, raamdecoratie, wanden en vloeren.

De winkel in Uden is de eerste van de totaal 136 vestigingen van Karwei met een nieuwe look & feel. De winkel biedt veel ruimte voor woondecoratie en geeft vier productcategorieën extra aandacht: verlichting, raamdecoratie, wanden en vloeren. Aan de andere kant verdwijnen branchevreemde artikelen zoals koelkasten, waterkokers en wasmiddelen. Zo bezien gaat de winkel meer en meer lijken op een woninginrichter, plus de traditionele bouwmarktproducten.  

Duidelijke keuze
De koerswijziging, van constructieve bouwmarkt naar een decoratieve bouwmarkt, is al jaren geleden ingezet, maar krijgt nu duidelijker vorm. Dat is een bewuste keuze, zegt formuledirecteur Machiel van der Sluis. ‘Niet kiezen is verliezen. Wij kiezen heel nadrukkelijk voor het verfraaien van je woning.’ Daarbij zegt hij wel dicht te willen blijven bij het ‘bouwmarkt-dna’ om zich te (blijven) onderscheiden van de traditionele woninginrichter. Door het brengen van meer sfeer wil Karwei zich nadrukkelijker richten op vrouwen als belangrijke klantgroep.

Uitbreiding
De winkel in Uden is de eerste die is ingericht volgens het nieuwe concept, binnenkort volgt de tweede in Amsterdam. Of alle 136 winkels zullen worden omgebouwd, is nog de vraag. Vanwege toenemende verkoop via internet zijn wellicht in de toekomst niet meer zo veel en zulke grote winkels in de periferie nodig, zo zegt Van der Sluis.
Volgende week opent Karwei, ook in Amsterdam, een pop-up store in de Kalverstraat van 80m2. Het is een experiment en het ligt niet in de bedoeling om op korte termijn meer van dit soort stadswinkels te openen, stelt Van der Sluis. Met de kleine in het centrum gelegen winkel volgt Karwei concurrenten Praxis en Gamma die al eerder een (permanente) stadswinkel openden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten