Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Brancheorganisatie INretail en corona

Brancheorganisatie INretail probeert op alle mogelijke manieren haar leden bij te staan in de coronacrisis die retailers genadeloos treft. Tips, het doorgeven van informatie van de overheid, steunbetuigingen en lobbywerk lopen door elkaar heen waarbij de site fungeert als centraal punt.

De retail, met uitzondering van de supermarkten en (tot nu toe) bouwmarkten en tuincentra, is hard getroffen door de effecten van de coronacrisis. Medewerkers bij brancheorganisatie INretail maken overuren om leden te informeren. Op de site van INretail staat achtergrondinformatie over de verschillende regelingen die tot nu toe door de overheid zijn aangekondigd als gevolg van de coronacrisis.

Diverse regelingen
Denk hierbij aan de compensatieregeling Noodfonds Overbrugging Werkbehoud (NOW), een vervanging van de Werktijdverkortingsregeling (WTV) die is ingetrokken. Je vindt op de site ook informatie die de bank wil als je daar een kretietaavraag wil doen. Wie dat (nog) niet van plan is, kan tips vinden om de liquiditeit te vergroten. En vergeet niet dat in deze hectische tijd ook cybercriminelen actief zijn, houd tekening met fishing, waarschuwt INretail

Oproepen
De overheidsmaatregelen volgen elkaar snel op en ook retailers nemen zelf allerlei initiatieven om het hoofd te kunnen bieden aan de omstandigheden. Daarbij zitten ook veel oproepen aan andere partijen om hen te hulp te schieten zoals gemeentes, verhuurders, banken, de belastingdienst en toeleveranciers. Vooral door de dramatische omzetdalingen is de liquiditeitspositie bij veel retailers een acuut probleem aan het worden, zo blijkt uit reacties op een open brief van voorzitter Jan Meerman.

Meer informatie: www.inretail.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten