Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Britse retail verliest in 2019 ruim 143.000 banen

Afgelopen jaar was een dramatisch slecht jaar voor de Britse retail. Ruim 16.000 winkels werden gesloten en 140.000 mensen verloren hun baan. Voor dit jaar zijn de vooruitzichten nog somberder, zo meldt The Guardian.
 


In de Britse winkelstraten vallen rake klappen. In 2018 gingen 117.400 banen verloren en in 2019 liep dat op tot 143.100, bijna 2.750 per week. Dit meldt The Guardian naar aanleiding van onderzoek van het Center for Retail Research (CRR). Voor dit jaar verwacht het onderzoeksbureau dat het voor de retail nog slechter zal worden tenzij de overheid ingrijpt door bepaalde kosten te verlagen.

Toename online winkelen
De oorzaak van de kaalslag in winkelstraten ligt vooral bij hoge kosten, lage marges en een verschuiving naar online winkelen, zo concludeert het CRR. Met name door faillissementen en stevige saneringen bij diverse grote ketens gingen veel banen verloren.

Vooral vrouwen zwaar getroffen
Uit een andere studie blijkt dat in het laatste decennium door al die winkelsluitingen vooral vrouwen zwaar zijn getroffen. Vrouwen die hun winkelbaan verloren, stapten vaak over naar lager betaald werk en door de groei van e-commerce kwamen er weliswaar een hoop nieuwe banen – denk aan vrachtwagenchauffeurs – maar die gingen vaak naar mannen.

Retail blijft grote werkgever
Ondanks de storm die doorheen het Britse retaillandschap raast, blijft de sector ruim de grootste particuliere werkgever van het Verenigd Koninkrijk. In de detailhandel werken ongeveer drie miljoen mensen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten