Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Brussels Expo installeert luchtzuiveringssysteem dat coronavirus elimineert

De hallen van Brussels Expo worden voorzien van een luchtzuiveringssysteem met UV-C verlichting. Dat doodt bacteriën, virussen en schimmels en zo profileert het beurscomplex zich als 'corona-safe'.
 


Hoewel het coronavirus zich steeds minder goed verspreidt, zijn grote evenementen zoals beurzen nog steeds verboden. Een uitzondering zijn vakbeurzen die met de nodige voorzorgsmaatregelen binnenkort wel gehouden kunnen worden. Beursorganisaties zijn druk bezig om dit najaar weer van start te gaan en Brussels Expo gaat alle hallen en andere ruimtes voorzien van een luchtzuiveringssysteem met UV-C verlichting. UV-C licht wordt onder meer gebruikt in ziekenhuizen om apparatuur te ontsmetten omdat het bacteriën, virussen en schimmels doodt. Met het systeem zegt Brussels Expo een wereldprimeur te hebben en wil het zich tooien met het predicaat 'corona-safe'. UV-C licht is voor de mens schadelijk, maar omdat het wordt geïnstalleerd in het aircosyteem lopen bezoekers geen enkel gevaar.

Meubelbeurs Brussel
Vanaf 20 juni wordt begonnen met de installatie van het systeem en aan het eind van de zomer moet het klaar zijn waardoor bijna 120.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte corona-proof moet zijn. Het betekent niet dat daarmee bezoekers geen voorzorgsmaatregelen hoeven te nemen; het gebruik van mondkapjes en ontsmettingsgel blijft van kracht, net als organistorische maatregelen zoals beperking van van bezoekersstromen, zo meldt Brussels Expo.
Voor de organisatie van de Meubelbeurs Brussel is het goed nieuws want daarmee wordt het steeds waarschijnlijker dat de beurs (8 t/m 11 november) probleemloos kan worden georganiseerd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten