Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bruynzeel lanceert vloeren van Hollands hout

Bruynzeel introduceert een collectie parket waarvan het hout afkomstig is uit bossen van Staatsbosbeheer. Nadrukkelijk wordt hierbij gecommuniceerd dat het om een duurzaam geproduceerd product gaat.

De vloeren zijn gemaakt met een toplaag van rood eiken en in zijn geheel gemaakt van hout uit Nederlandse bossen. Er zijn vier kleuren beschikbaar. De afwerking is met lijnzaadolie van Royl, een product van RigoStep. De vloeren zijn beschikbaar via de Bruynzeel-showrooms in Nieuwegein en Doetinchem en bij een zevental dealers van Bruynzeel. Mogelijkerwijs komen daar meer verkooppunten bij.

Duurzame productie
Bruynzeel levert al langer parket, maar de grondstoffen daarvoor zijn uit het buitenland afkomstig. Bij de nieuwe (Hollandse) collectie wordt met nadruk gewezen op het duurzame karakter van de vloeren. Ze komen van dichtbij waardoor er weinig transport nodig is en het hout komt van bomen die geoogst worden waardoor jongere exemplaren de kans krijgen door te groeien.

Surfplanken van populierenhout
Het maken van parket past in het streven van Staatsbosbeheer om bij mensen het bewustzijn te vergroten dat houtproductie in Nederland duurzaam en verantwoord is en past bij een biobased economy. Recentelijk werd een surfplank gelanceerd die gemaakt is van populierenhout uit bossen van Staatsbosbeheer. Vroeger werden daar klompen van gemaakt, maar die industrie is vrijwel volledig uit Nederland verdwenen.

Zie ook: www.hollands-hout.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten