Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bugatti, voor de juiste mix

Deze week stuurde Jan Meerman, opperhoofdman van brancheorganisatie INretail, een brief naar een aantal gemeenten die meedoen aan de pilot ‘mengvormen detailhandel & horeca’. Dat zijn gemeenten die een oogje dichtknijpen bij de handhaving van de Drank- en Horecawet. Het komt er op neer dat winkeliers wordt toegestaan een drankje te schenken aan hun klanten en dan gaat het om meer dan een glaasje water. Blurring of blending heet zoiets in vakjargon. Denk aan een schoenenzaak met een koffiebar. Of een modezaak die ook ijsjes en wafels verkoopt. Of een restaurant waar je de stoel waar je op zit ook kunt kopen. Of een tapijtzaak die ook stofzuigers aanbiedt. Vroeger heette dat branchevervaging, nu is het sterk gerelateerd aan retail in combinatie met horeca.

Flesopener
Ik moest hier aan denken toen ik deze week een mail binnenkreeg van Bugatti in verband met de introductie van een flesopener. Ja, dat leest u goed: een flesopener. Ik dacht wat heeft zo’n duur automerk nu te malen met een flesopener, maar Bugatti is ook de naam van een fabrikant van keukenspullen zoals bestek, serviesgoed, blenders, broodroosters en staafmixers. Toevallig had ik net zo’n ding gekocht bij de Lidl. Deze week in de aanbieding voor 9,99 euro en ideaal om een courgette uit eigen tuin om te zetten in een lekker soepje.

Italiaans design
Ik heb mij een ongeluk gezocht op de site van de fabrikant wat dat ding moest kosten, maar helaas – ik heb de prijs niet kunnen achterhalen. De site verwijst wel naar een aantal webshops en daarbij zit Fonq, een bedrijf dat zich profileert als fonQ, geschreven in letters door iemand met Alzheimer. Fonq zegt vooral design te verkopen en daar hoort Bugatti schijnbaar bij, maar niks te vinden over de nieuwe flesopener. Wel van alles over broodroosters, blenders en staafmixers. Staafmixer Eva is verkrijgbaar in meerdere kleuren voor 149 euro, in chroom betaal je een tientje meer. Absurd duur, maar dan kun je tegen je bezoek wel zeggen dat je een Bugatti hebt. Als iemand dan snel naar het raam loopt om naar buiten te kijken, heb je wel wat uit te leggen.

Achteraf betalen
Ook de andere apparaten van Bugatti zijn zwaar aan de prijs, maar als je online bestelt is het gratis verzending, gratis terugsturen en achteraf betalen. Dat laatste lokt misbruik uit. Je bestelt zo’n apparaat, verrast je bezoek met eigen gemaakte courgettesoep en stuurt het na het weekend terug. Wel even afspoelen natuurlijk.

Extra beker, kan en spatel
Je kunt ook een smoothie maken met zo’n staafmixer hoewel Bugatti - en dus Fonq - daarvoor leuke  blenders heeft. De Vela is nu in de aanbieding van 185 voor 139 euro. Iets duurder kan ook: de Bugatti Vento blender verwisselt van eigenaar voor 1295 euro. Niet echt goedkoop, maar daarvoor krijg je er wel een doseerbeker, kan, spatel en receptenboek bij. En: wederom gratis retourneren.

Kloteapparaat
Vreemd is de omschrijving die Fonq bij dit apparaat geeft wat betreft de (programmeerbare)  snelheid: 'Zo is de tijd voor het kneden van deeg ingesteld op 55 seconden en wordt bij een soep aangeraden om negen minuten te blenden voor het beste resultaat.'
Excusez le mot, maar als deze tekst klopt, is dit een kloteapparaat. Negen minuten voordat ik mijn courgettesoep klaar heb- dat gaat niet werken. Van vaste materie naar een groen soepje blurren doe ik met mijn Lidl staafmixer in een minuut. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je sowieso na een minuut stoppen om dat ding af te laten koelen. Belachelijk. Maar ja, dat las ik achteraf. En terugsturen? Dat kan niet.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten