Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Buitentrend volgens jonge designers: compact en multifunctioneel

Er komt steeds meer aandacht voor het ‘vergroenen’ van het balkon. Dat betekent kleine producten die handig en functioneel zijn, zo blijkt uit ontwerpen die te zien zullen zijn op de tuinmeubelbeurs Spoga.

 

Afgaande op hoe jonge designers aankijken tegen het buitenleven lijkt het er op dat producten hiervoor compact, multifunctioneel en liefst licht van gewicht zijn. Dat zou je wellicht kunnen concluderen uit de winnaars van de prijsvraag Unique Youngstar 2017 die de organisatie van tuinbeurs Spoga organiseerde. In aanloop naar de beurs (3 t/m 5 september in Keulen) werd een wedstrijd georganiseerd voor jonge designers met als thema outdoor living. Dat resulteerde in 81 inzendingen waarvan de 16 beste zijn geselecteerd via een online stemming. De prototypes zullen te zien tijdens de beurs.


 


Regenbloemen
Wat zijn zoal de resultaten? Een wasknijper met een fotocel die overdag oplaadt en ’s avonds licht geeft, een stalen voederhuisje voor vogels dat je aan de muur schroeft, aluminium tuinfakkels die je in de grond kunt steken of aan de muur kunt hangen, een oprolbare tafel (zie bovenste foto), oplaadbare waxinelichtjes die magnetisch zijn en zodoende zijn vast te maken aan een metalen oppervlak, ‘regenbloemen’ van dun metaal die geluid geven als er regen op valt, een zelfbouwpakket voor een pizza oven (zie foto) en planten in een zak die je omhoog kunt hijsen en kunt laten zakken doordat ze aan een touw hangen dat wordt ‘bediend’ door een zandzak die als contragewicht fungeert.

Trends voor balkon
De bekroonde inzendingen slaan dus niet direct op de tuin, maar op het idee van ‘outdoor living’. Hoewel de Spoga gezien wordt als tuin(meubel)beurs, signaleert de organisatie dat de vergroening van het balkon een van dé trends van de komende jaren is. Opkapbare tafeltjes, speciale bloempotten, barbecues met ingebouwde opbergruimte en speciale balkonbuitenkleedjes en schaduwzeilen zijn het gevolg. Daarnaast, maar daarvoor kun je gewoon naar Albert Heijn, is er een enorm aanbod aan potjes en plantjes die zelfs op het kleinste balkon zijn te plaatsen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten