Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Buizenbank de Sede

Meubelfabrikant de Sede introduceert met de DS-1000 een extravagant ligbed dat je ook zou kunnen gebruiken als zitmeubel. Of andersom

De Zwitserse fabrikant de Sede staat bekend om zitmeubelen van dik leder. Af en toe komt het bedrijf met zeer afwijkende modellen. De DS-1000 die tijdens de onlangs gehouden meubelbeurs IMM werd gepresenteerd, is zoiets. Het bed/de bank/het zitelement bestaat uit aan elkaar verbonden metalen buizen  die zorgen voor de hoogte. Aan de onderkant zorgt een metalen frame er voor dat deze constructie een stevige basis heeft en het zitgedeelte bestaat uit een 'mat' van gevoerd leer. Deze wordt op de plaats gehouden door leren riemen die rond de buizen zijn vastgemaakt.


Verstelbaar door middel van riemen
Door de constructie lijkt het zitgedeelte min of meer te zweven. Volgens opgave van de fabrikant kan het zitmeubel 200 kg aan. Mocht de mat wat gaan doorhangen dan kun je met de leren riemen de zaak wat aanspannen. Standaard wordt de DS-1000 geleverd in leer, maar een uitvoering in stof is ook mogelijk. Met een weerbestendige stof wordt het een tamelijk exclusief buitenmeubel.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten